Митрополит Елладської Церкви привіз до окупованого Криму паломницьку делегацію

14.06.2018 19:53 9

Митрополит Елладської Церкви привіз до окупованого Криму паломницьку делегацію

7 червня Свято-Климентівський монастир УПЦ (МП) неподалік від окупованого Росією Севастополя відвідала паломницька делегація Елладської Православної Церкви на чолі з митрополитом Артіса Калініком (Коробокісом), якому показали “найдавніший діючий печерний храм Російської Церкви”, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт Климентівського монастиря та сайт Кримської єпархії.

З благословення благочинного монастирів Криму, архимандрита Калініка (Чернишова), якого Синод УПЦ (МП) просуває в єпископи попри його відкриту підтримку сепаратизау, гостям провели оглядову екскурсію храмами і монастирями.

“По завершенні екскурсії грецькі прочани були з любов’ю запрошені на гостинне російське чаювання”, – йдеться у прес-релізі на сайті обителі, де печерний храм монастиря, за легендою вирубаний у скелі священномучеником Климентом у I ст., було названо “найдавнішим діючим печерним храмом Російської Церкви”.

Того ж дня група прочан на чолі з митрополитом Калініком відвідали Свято-Володимирський собор у Херсонесі.

У прес-службі Севастопольського благочиння зазначають, що паломницькі групи з Греції відвідують Крим протягом 18 років у червневі дні задля участі у святкуванні дня пам’яті святителя Луки Кримського, якого “дуже шанують у Греції”.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/71464/

Следующая новость
Предыдущая новость

Детские игровые площадки, центры, качели Монтаж теплого пола: подготовительные работы Страхование в «Укрфинстрах» - это надежность и гарантия выплат Нижнее бельё Kleo Качественные и стильные очки по лучшим ценам

Публикации