Митрополит Димитрій УПЦ КП: Нам потрібна згода Церкви-Матері, мачуха просто повинна з цим змиритися

25.04.2018 15:15 6

Митрополит Димитрій УПЦ КП: Нам потрібна згода Церкви-Матері, мачуха просто повинна з цим змиритися

Перспективу процесу об’єднання Церкви в Україні митрополит УПЦ КП Димитрій (Рудюк)оцінює позитивно і наголошує, що результат буде. Про це він сказав в інтерв’ю Гал-інфо.

«Тисяча років ми чекаємо на це… процес об’єднання неминучий, навіть якщо єрархи з Московського Патріархату не будуть цього підтримувати. З низів почнеться об’єднання в Єдиній Помісній Українській Православній Церкві. Ми в це повинні гаряче вірити», сказав Митрополит Львівський Димитрій (Рудюк) .

За його словами, Московський Патріархат впродовж 26-ти років нічого конкретного не зробив, щоб зцілити рану розділення українського православ’я, окрім заяв та намірів конкретно нічого не було зроблено. Митрополит згадав, що були лише певні проблиски від УПЦ (МП) у цьому питанні, але вони належали конкретним людям, конкретним особам, таким як очільник УПЦ (МП) митрополит Володимир Сабодан, однак він ввідійшов у вічність.

«Так ось початок процесу набуття автокефалії Українською Церквою це і є процес зцілення ран розділення. Що мала б робити справжня Церква? Радіти! Радіти тому, що ці, на їх думку, відпалі від Церкви люди повертаються в канонічній статус визнаних Вселенським Православ’ям. Але я цієї радості не бачу. Я не бачу простої євангельської Христової любови до нас з боку так званих канонічних. Христос радів заблудлій овечці, а вони її готові покинути заплутаною в хащі поміж гілок і бур’янів. Принаймні останнім часом їх позиція дуже промовисто про це говорить. Тому їх згода на визнання чи не визнання... А як Ви думаєте, вона нам потрібна? Нам потрібна згода Церкви-Матері, мачуха просто повинна з цим змиритися. Я прошу очільників УПЦ МП і її спікерів, вийдіть до ЗМІ і заявіть: «Ми радіємо за те, що брати з УПЦ КП та з УАПЦ на кінець осягнуть свої віковічні прагнення - здобути автокефалію», підсумував митрополит УПЦ КП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/70934/

Следующая новость
Предыдущая новость

Рокс казино фриспины и прочие бонусы Yaxell – японские ножи из дамасской стали Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери? Советы кофеманов: как правильно выбирать напиток В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича

Публикации