Митрополити Філарет та Гальський Еммануїл привітали Епіфанія з Днем тезоіменитства

25.05.2019 19:33 6

Митрополити Філарет та Гальський Еммануїл привітали Епіфанія з Днем тезоіменитства

25 травня Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відзначає День свого тезоіменитства. Владика Філарет привітав Митрополита Епіфанія. Митрополит Гальський Еммануїл після звершення Літургії переказав вітання Епіфанію від Вселенського Патріарха Варфоломія.

Філарет, який прийшов у Михайлівський золотоверхий монастир, щоб спільно помолитися і привітати Епіфанія, наголосив, що в першу чергу бажає Предстоятелю Божої допомоги у нелегкій справі розбудови Помісної Православної Церкви України:

«Хочу привітати Блаженнійшого Епіфанія з Днем ангела. Цього дня ми особливо молимося його небесному покровителю, щоб він допоміг Предстоятелю нести цей важкий хрест – головування над Церквою. Цей хрест неможливо нести без Божої допомоги. Тому бажаю Вашому Блаженству, щоб Господь допомагав Вам у цьому», – зазначив Його Святість.

«Нашим головним завданням є об’єднати все Православ’я України в єдину Помісну Православну Церкву. Якщо ми цього досягнемо, то це означатиме, що Україна – непереможна, бо вона має міцну основу», – додав Філарет, і наголосив на тому, що збереження України в умовах російської агресії – це, першою чергою, заслуга української Церкви, яка міцна своєю згуртованістю.

Митрополит Гальський Еммануїл після звершення Літургії переказав вітання з Днем тезоіменитства Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію від Вселенського Патріарха Варфоломія.

Еммануіл.jpg

«За посередництва та від імені Його Всесвятості Архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського Патріарха кир кир Варфоломія, я сьогодні знаходжуся тут разом з вами усіма у Євхаристії, щоб привітати та разом насолодитися благами бездоганної нашої християнської віри. Радість наша від розв’язання давнього розділення, яке змучило благочестивий та побожний український народ, сьогодні сягає свого апогею, оскільки Предстоятель та перший очільник цієї нової автокефальної Церкви, Ваше надзвичайно дороге Блаженство, відзначає святі іменини уперше як очільник цієї Церкви», – звернувся до Митрополита Епіфанія представник Вселенського Патріарха.

Він також додав, що присутність представників Церкви-Матері в Україні є природною, адже Вселенський Патріарх доклав великих зусиль для автокефалії української Церкви. «Саме у такий спосіб укріплюються духовні зв’язки Церков та народів. Саме у такий спосіб возвеличується та прославляється ім’я Святої Трійці. Саме у такий спосіб служать Христу упродовж віків», – наголосив митрополит Гальський. Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75947/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный табак и кальян по доступным ценам Сайт с лучшими бесплатными видеослотами Экспертная оценка антикварных вещей по фото Как носить мужскую рубашку должным образом Які одеські квартири дорожче, а які дешевше

Публикации