Митрополита УПЦ МП Іларіона не пропустили через КПВВ «Новотроїцьке»

11.12.2018 2:48 9

Митрополита УПЦ МП Іларіона не пропустили через КПВВ «Новотроїцьке»

Митрополиту Донецькому і Маріупольському УПЦ Московського Патріархату Іларіону (Шукалу) відмовили у проїзді через лінію розмежування у Донецькій області. Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

«9 грудня представники влади України не дозволили правлячому архиєрею Донецько-Маріупольської єпархії Української Православної Церкви (МП) Іларіону, митрополиту Донецькому і Маріупольському, перетнути лінію розмежування в офіційному пункті пропуску — КПВВ «Новотроїцьке», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що митрополит Іларіон прямував з окупованого Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району на Донеччині. Там планувалась молитва з архієреями УПЦ МП на честь свята ікони Божої Матері «Знамення» 10 грудня.

За даними прес-служби Донецької єпархії, право митрополита Іларіона на перетин лінії розмежування було анульовано «без вказівки об'єктивних на те причин».

У єпархії повідомили, що співробітник СБУ назвав причиною відмови у перетині пункту пропуску «особливим розпорядженням з Києва».

Електронний пропуск владики Іларіона, за даними СБУ, був анульований 7 грудня. Водночас у єпархії кажуть, що 8 грудня митрополит вільно перетнув пункт пропуску, повертаючись до окупованого Донецька з Києво-Печерської Лаври після засідання Синоду УПЦ МП.

«Подібні дії свідчать про небажання певних сил у встановленні миру, адже в умовах протистояння Українська Православна Церква (МП) є єдиною сполучною ланкою, що володіє авторитетом по обидва боки лінії розмежування», — кажуть у єпархії.

«Ця ситуація кричуще свідчить, що влада України продовжує йти по вибраній нею лінії грубого втручання в справи Церкви і відвертого переслідування і дискримінації ієрархів і священнослужителів УПЦ (МП) за релігійною ознакою», — додали у Донецькій єпархії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73835/

Следующая новость
Предыдущая новость

Удобные врезные мойки на кухню Отель для комфортного отдыха во Львове Отличная программа для дизайн-проекта комнаты У парафії УАПЦ на Львівщині одразу 60 дітей приступили до першої сповіді Можно ли научиться делать подарки

Публикации