Миряни уповноважили митрополита Олександра (Драбинка) публічно підтримувати автокефалію УПЦ

28.05.2018 17:04 24

Миряни уповноважили митрополита Олександра (Драбинка) публічно підтримувати автокефалію УПЦ

Митрополит Переяслав-Хмельницького і Вишневський Олександр (Драбинко) заручився підтримкою мирян у справі публічної підтримки автокефалії Української Церкви.

Про це у себе на Фейсбуці написав священик Андрій Дудченко.

«Після Служби владика Oleksandr Drabinko звернувся до усього вірного народу Божого, що зібрався в нашому соборі на святкування П’ятидесятниці – народження Церкви Христової – з питанням про підтримку його позиції щодо вилікування рани розколу та об’єднання українського Православ’я в єдину Помісну Церкву, визнану в православному світі», - зазначив о. Андрій.

«Митрополит Олександр спитав парафіян, чи вповноважують вони владику бути голосом своєї пастви та публічно говорити на тему об’єднання і автокефалії Православної Церкви в Україні. Парафіяни єдиним серцем і устами підтримали свого пастиря», - наголосив священик.

Як інформувала РІСУ, 25 травня Священний Синод УПЦ (МП) попередив митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка),

що до нього буде застосовано покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не утримається від публічних виступів.

Учасники Синоду закликали митрополита Олександра «своєю непристойною поведінкою та життям не порочити високий сан єпископа, а також надалі утриматися від будь-яких публічних виступів та висловлювань, що викликають обурення серед єпископату, кліриків та мирян Української Православної Церкви і вносять спокусу в серця віруючих».

Раніше митрополит Олександр (Драбинко) у своїй статті, надрукованій у виданні Лівий берег, заявляв про підтримку автокефалії Української Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71277/

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа биокаминов, сделанных в Украине Исламский культурный центр открыл в Харькове свою гимназию Как выглядит венецианский карнавал Как и где можно получить деньги в долг Основы капитального ремонта в квартире

Публикации