МЗС України протестує проти переміщення затриманих мусульман з Криму до Росії

18.01.2018 13:35 6

МЗС України протестує проти переміщення затриманих мусульман з Криму до Росії

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним переміщенням до Російської Федерації громадян України Мусліма Алієва, Еміра-Усеіна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, затриманих на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Іslam.in.ua.

Як підкреслюється в коментарі, оприлюдненому на сайті українського зовнішньополітичного відомства, відповідно до норм міжнародного гуманітарного права державі-окупанту забороняється здійснювати примусове переміщення громадян окупованої держави на територію держави-окупанта. Вчинення державою-окупантом таких протиправних дій тягне за собою її міжнародно-правову відповідальність.
Міністерство закордонних справ України зазначає, що громадяни України були арештовані за сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності і вимагає від російської сторони припинити практику незаконних переміщень українських громадян з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь до Російської Федерації та негайно повернути їх на територію України.
Серед в’язнів, які сидять за гратами в окупованому Криму, левова частка притягнуті до відповідальності за релігійною ознакою.
Раніше активіст кримськотатарського руху, координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Сінавер Кадиров прокоментував спроби підконтрольної Кремлю кримської влади представити кримських татар як терористів. За його словами, затримуючи все нових і нових кримських мусульман у так званій «справі Хізб ут-Тахрір», підконтрольна Кремлю кримська влада намагається створити у хазяїв враження своєї успішної роботи й отримати для себе привілеї.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/international_relations/69765/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что игорный бизнес дал государству в 2021 году и чего от него ожидать в 2022? Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Признаки ВСД и методы правильного определения болезни Как получить займ без справки о доходах? Телеканал ICTV снял фильм о главе УПЦ КП

Публикации