МЗС співпрацюватиме з церквами у справі відновлення релігійної свободи в ОРДЛО

14.02.2018 11:43 3

МЗС співпрацюватиме з церквами у справі відновлення релігійної свободи в ОРДЛО

Зокрема, члени Громадської ради вживатимуть подальших заходів, які б сприяли звільненню громадян України, незаконно утримуваних російською владою в Росії та в АР Крим. Спільними зусиллями вони будуть інформувати міжнародну спільноту про факти переслідувань віруючих в тимчасово непідконтрольних українській владі окремих районах Донецької і Луганської областей.
МЗС висловило підтримку представленому о. Любомиром Яворським (УГКЦ) проекту щодо розвитку військового капеланства в Україні та готовність сприяти законодавчому унормуванню капеланського служіння.
Громадська рада продовжуватиме вживати заходів з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.
Зокрема, учасники засідання підтримали ініціативу секретаря Синоду єпископів УГКЦ єпископа Богдана Дзюраха щодо акції з надання символічної допомоги країнам Африки та Азії, які найбільше потерпають від голоду. Переживши трагедію умисного знищення українського селянства, коли тоталітарний режим нав’язав світові замовчування фактів масового знищення голодом, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору, надаючи допомогу населенню інших країн, яке потерпає від голоду. «Не плач, а дій! Байдужість вбиває!» – під таким гаслом планується залучити до акції не лише офіційні структури, а й громадянське суспільство і всіх небайдужих громадян в Україні та закордонних українців.
Громадська рада підтримала проголошення 2018 року роком Божого слова в Україні, що передбачає не лише масові читання Святого Письма, а й заходи, спрямовані на втілення Божих заповідей у життя.
Засідання завершилося розглядом питання про ротацію голови Громадської ради з питань співпраці з релігійними організаціями, яким було обрано представника УГКЦ протоієрея Ігоря Онищука.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Играть в онлайн казино Reel Emperor Як домогтися взаєморозуміння і ефективно вирішувати чоловічі проблеми Игровые автоматы Super Slots для начинающих и профессионалов Выходные в Запорожье: самые необычные экскурсии Богослужения в храме Спиридона Тримифунтского в Минске

Публикации