Мер Кропивницького закликає громаду МП передати храм, який він будував, ПЦУ

26.01.2019 2:23 6

Мер Кропивницького закликає громаду МП передати храм, який він будував, ПЦУ

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович просить громаду підтримати його намір передати Православній Церкві України побудований за його сприяння храм Успіння Пресвятої Богородиці. Священики Московського Патріархату проти цього рішення.

Відео зі зверненням Райковича розміщене на його сторінці в соцмережі Facebook.

“За моєю спиною — храм Успіння Пресвятої Богородиці, до будівництва якого я маю честь бути причетним. Наша країна переживає нелегкі часи. Свобода ніколи не давалася нам легко. Те, що Україна отримала Томос, на мій погляд, рівнозначно духовній свободі. А це так важливо і необхідно нашому народові – мати економічну, політичну і духовну незалежність. Моє рішення є твердим, усвідомленим та щирим. Звертаюся до членів православної громади підтримати мене у рішенні передати храм Успіння Пресвятої Богородиці до Православної церкви України”, - сказав у зверненні Райкович.

Вже через 1,5 години після заяви Райковича про ініціативу переходу храму до Єдиної Помісної Православної Церкви України, священики Церкви Московського Патріархату оперативно організували збори нібито парафіян цієї церкви, повідомляє Укрінформ з посиланням на Першу електронну газетау.

Як розповіла громадська активістка Ольга Кирилюк, людей до церкви звезли автобусами.

“Московські попи навезли купу людей. Прихожани, які ходили до цієї церкви, кажуть, що її зазвичай відвідує 10-15 людей. А зараз звезли понад сотню людей. Усіх, хто прийшов із іншою думкою, спочатку хотіли вигнати, не давали слова, не дозволили зареєструватися на зборах. Нам заявили, що ми не маємо права сюди приходити. Туди привезли дітей, які плакали і благали не забирати у них храм. Це просто жах якийсь”, - згадує активістка.

У зборах узяв участь очільник Церкви Московського Патріархату в області митрополит Іоасаф. За результатами зборів, завезені парафіяни проголосували за те, щоб залишити храм церкві Московського Патріархату. А також висловилися про невизнання рішення Вселенського Патріархату про надання Томосу Єдиній Помісній Православній Церкві України та засудили ініціативу головного мецената храму Райковича.

Райкович узяв на себе левову частку витрат на спорудження зазначеного храму в 2013 році. Про це вказано на сайті храму і відеоролику про відкриття споруди.

Окрім того, церква розташована на земельній ділянці, яка належить ГО “Єлисаветградське православне товариство”, одним із засновників якого є Андрій Райкович. Ця інформація міститься у відкритих джерелах та у майновій декларації міського голови.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/74471/

Следующая новость
Предыдущая новость

Детская комната для двоих детей: фото и варианты планировки Врезные замки - высокое качество и доступные цены Игровые автоматы Золотой Кубок Вчимо англійську швидко та ефективно Научиться рисовать может каждый

Публикации