Малинфест-2019: молоді євангельські християни вчилися бути світлом і сіллю

14.07.2019 15:28 87

Малинфест-2019: молоді євангельські християни вчилися бути світлом і сіллю

Людмила Путькалець

Близько п’яти тисяч хлопців і дівчат поселилися у намети у таборі «Юність» на Житомирщині. Упродовж шести днів цього тижня тут проходив XХІІ з’їзд молоді Української Церкви Християн Віри Євангельської, відомий під назвою «Малинфест». Девіз цьогорічного фестивалю – «Ви світло для світу і сіль для землі».

Як знайти своє покликання у професії та роль у суспільстві; еміграція і покликання; лайфхаки особистого росту; як стати успішним спеціалістом, побудувати кар’єру та служити Христу на робочому місці, — це лише короткий перелік тем цьогорічного з’їзду п’ятидесятницької молоді.

Лейтмотивом богослужінь і семінарів став заклик бути світлом і сіллю для світу. «Ми бачимо, що все більше і більше у нашому суспільстві настає темрява. Ми розуміємо, що відповіддю на цю темряву може бути лише справжнє християнство, яке має здатність бути сіллю і світлом для цього суспільства. Ми розуміємо, що коли ми запалимо молоде покоління християн бути відданими на потреби суспільства, все менше бути темряви. Ми віримо, що Господь заклавши потенціал в молоде покоління, може дати відповідь. Тому девіз цього фестивалю — “Будь світлом для світу і сіллю для землі”. Наша ціль цього року – запалити нашу молодь бути реальним світлом Божим для цього покоління. Ми переконані, що лише Ісус Христос може освітити всяку темряву гріха в житті людей», — розповідає керівник оргкомітету, лідер руху молоді УЦХВЄ Іван Білик.

На відкритті фестивалю

Серед учасників «Малинфесту» — молодь з усіх регіонів України, а також хлопці і дівчата з Білорусі, Польщі, Сполучених Штатів Америки. Святослав Войтович родом з Волині, на «Малинфест» приїхав вперше: «Коли все оточення говорить про «Малинфест», то звучить дуже інтригуюче. Я не хотів вірити чуткам, тому вирішив просто перевірити. І врешті не шкодую ні секунди часу, який я провів тут. Богослужіння, семінари, посиденьки біля вогню в колі друзів, — не знаю, де можна знайти щось подібне».

Наталія Семенчук з Тернополя бере участь «Малинфесті» понад десять разів поспіль. Вона переконана, що це особливе місце благодаті Божої: «Дуже багато чудових спікерів зібрано разом. Є можливість підживитися духовно всім, чим тобі необхідно. Рекомендую всім молодим людям приїжджати і навчатися».

Дмитро Фреш приїхав із Закарпаття з ціллю «знаходитися у Божій присутності, здобути Його силу, а потім йти і нести його сіль і світло у цей світ».

Молоді учасники

Щодня у програмі з’їзду – богослужіння, навчальні лекції, дискусії, тематичні секції, круглі столи, тренінги, майстер-класи, а також ряд розваг і спортивних змагань. Представники соціальних, благодійних організацій, які діють у Церкві, ділилися досвідом, а також давали поради щодо реалізації різноманітних проектів.

«Бути дитиною Божою – це найвищий статус», — наголосив український науковець, професор Школи Менеджменту ім. Везерхеда університету Кейс Вестерн Резерв (США) Роман Шеремета. Зокрема, він розповідав як знайти і реалізувати своє покликання. «В мене було два меседжі до молоді. Перший – “Хто я?”, тобто ми давали відповідь на запитання, яка основна ціль мого життя та яке покликання в моєму житті. Відповідь була дуже проста – Я є дитина Божа, в мене є покликання. Основна ціль мого життя – бути як Христос і показувати Христа, там де я є. Другий меседж, який в мене був – це покликання в роботі та суспільстві. Ми говорили, як знайти своє покликання та свою роботу. Відповідь на це запитання ми також давали досить обширно, зокрема ми говорили, що ти можеш знайти своє покликання через відкриття, через Слово Боже чи життєвий досвід. Ми говорили, що основним покликанням кожної людини залишається євангелізувати світ, доносити Євангелію кожному. Немає кращого місця, де це можна зробити, як на роботі. Тож ми обговорювали стратегії, як ми можемо використовувати нашу роботу, щоб виконати основне покликання свого життя, щоб люди знали про Ісуса».

Роман Шеремета

Місіонер з Кенії Едуард Сівець розповідав про три передумови на шляху до зрілості: «Хочу!», «Мушу!», «Можу!». Все починається з бажання, втім, не обійтися і без зобов’язань і реалізації того, що є можливим: «Зріла людина думає про справи, а незріла одразу про результат. Зріла людина змінює себе, а незріла намагається змінити інших. Зріла людина намагається догодити Богові, незріла сприймає Його як офіціанта».

Едуард Сівець

Німецький пастор Лео Франк навчав молодь, як визначити свої таланти та розвинути їх. «Кожен християнин має, як мінімум, один талант», — зазначив він. — «Необхідно віднайти цей талант і використати на славу Божу. Про наявність дару говорить внутрішнє бажання, а також важливим є зовнішнє підтвердження, коли про талант говорять інші люди. Ми живемо в період безкультур’я посередності, а потреба залишається у максимальній якості. Тому варто зосереджуватися на чомусь одному і ставати сильним в цьому».

Лео Франк

Упродовж фестивалю команда жіночого служіння проводила ток-шоу та зустрічі для дівчат, на яких йшлося про побудову стосунків та формування жіночності. Також діяв безперервний молитовний ланцюг, у якому представники обласних делагацій почергово змінювали одне одного. Серед ключових молитовних потреб — мир в Україні, духовний ріст молоді, благословіння для українського народу.

Кожного дня на «Малифесті» організовували спортивні змагання, вечірні посиденьки біля вогнища, спілкування за чаєм або кавою. Тож, завдяки вдало організованому дозвіллю молоді євангельські християни могли добре відпочити.

Таборування

Таборування

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/exclusive/kaleidoscope/76495/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор по рейтингу честного онлайн казино в Украине Анонимная помощь от зависимостей Купить двигатель для садовой техники недорого Переоденьте салон своего автомобиля в чехлы из экокожи Где остановиться в Текирове: выбираем отель

Публикации