Майже 80% росіян підтримують ліквідацію "Свідків Єгови" - опитування

25.07.2017 13:23 3

Майже 80% росіян підтримують ліквідацію

Більшість росіян мало знають про релігійну організацію "Свідків Єгови", але підтримують заборону на її діяльність, повідомили "Інтерфаксу" в "Левада-Центрі".

Так, 49% росіян вважають "Свідків Єгови" християнської сектою, 15% називають їх окремою релігійною конфесією і 5% вважають, що це вчення - відгалуження від протестантизму.

Нічого не чув про цю організацію кожен п'ятий (20%) учасник опитування, проведеного 23-26 червня серед 1600 чоловік в 137 населених пунктах РФ.

Про заборону діяльності на території РФ "Свідків Єгови" знають 13% росіян, 34% щось чули, але не знають деталей, а 50% нічого не знають про це.

Тим часом більшість росіян (79%) схвалюють заборону діяльності цієї релігійної організації. Кожен сьомий (12%) не підтримує таке рішення суду, кожен десятий (9%) важко відповісти.

Верховний суд Росії 20 квітня за позовом Мін'юсту РФ визнав російських "Свідків Єгови" екстремістською організацією і заборонив її діяльність на території РФ.

Згідно з постановою, яка підлягає негайному виконанню з моменту проголошення, ліквідовані головна організація "Управлінський центр" Свідків Єгови "в Росії", а також 395 регіональних відділень. Майно організації, згідно з рішенням суду, війдійшло в дохід держави.

Організація звернулися з апеляційною скаргою до Верховного суду РФ, а також до Європейського суду з прав людини.

17 липня Верховний суд РФ визнав законним рішення про визнання російських "Свідків Єгови" екстремістською організацією, заборону їх діяльності та ліквідації в РФ, залишивши апеляційну скаргу без задоволення.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn Обезболивающие средства Goochie Промышленный альпинизм как работа на высоте Приобретение качественных сладостей из Европы: 5 причин для посещения и использования потенциала торговой площадки «PlayBerry Ukraine» Сайт новых русских и актуальных трейлеров

Публикации