Лідер ОУН застеріг УПЦ (МП) від провокацій та закликав прихильників ОУН підтримати ходу УПЦ КП

25.07.2018 16:24 9

Лідер ОУН застеріг УПЦ (МП) від  провокацій та закликав  прихильників ОУН підтримати ходу УПЦ КП

Хресна хода, організована Московським Патріархатом, не буде релігійним заходом – це буде політичний захід, спрямований на те, щоб не допустити надання Томосу й статусу автокефальної Українській Православній Церкві.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK під час телефонного включення заявив лідер ОУН Богдан Червак.

Богдан Червак, коментуючи анонсовану на 27 липня у Києві хресну ходу Московського Патріархату, зазначив, що в ОУН закликали своїх прихильників і членів Організації підтримати ходу, яку проводитиме Патріарх Філарет та віряни Української Православної Церкви Київського Патріархату.

«Адже фактично це має бути хода, яка має заманіфестувати волю православних українців отримати Томос й отримати автокефальний статус українського православ’я», – наголосив Богдан Червак.

Що ж до хресної ходи, організованої Московським Патріархатом, лідер ОУН закликав називати речі своїми іменами: «Це не буде релігійний захід, це буде політичний захід, спрямований на те, щоб не допустити надання Томосу, надання статусу автокефальної Українській православній церкві. Якщо це буде виливатися у різноманітні провокації, то правоохоронні органи мають їх не допустити, оскільки ці провокації спрямовані не тільки на те, щоб українське православ’я не здобуло статус єдиної і помісної церкви, а це будуть заходи, спрямовані проти української держави».

Богдан Червак зауважив, що під провокаціями має на увазі агресивні та нахабні випади проти української держави, а саме акції, спрямовані на підтримку так званих «ДНР-ЛНР». Лідер ОУН припустив, що з огляду на досвід попередніх років, подібне може повторитися і цього року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71935/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан - кладезь ярких эмоций и наслаждения Стоматология Люми-Дент в Киеве на Оболони Відкрито запис на курс «Євреї та українці: Тисячоліття співіснування» професора єврейської історії з Чикаго Общая структура и принцип начисления и вывода актуальных средств в онлайн казино Как перевести деньги с epayments на карту приватбанка

Публикации