“Кіборг” ЗСУ закликав владу припинити конфлікт навколо храму у Коломиї

02.11.2017 13:16 9

“Кіборг” ЗСУ закликав владу припинити конфлікт навколо храму у Коломиї

На думку “кіборга”, захоплення Благовіщенського храму в Коломиї може стати першим кроком, який почне релігійну війну в Україні. «Замість того аби виконувати одну із свої важливих місій - об’єднувати людей за ради любові до Бога і ближнього, представники УПЦ КП та УГКЦ штовхають своїх прихожан на протиправні та гріховні дії, силою відбираючи церковне майно в паств УПЦ. Влада не лише не втручається в ці конфлікти, але й підіграє радикально налаштованим сторонам. Поліція теж без діє, спостерігаючи як чиняться безчинства», — сказав він.
«Я прошу суспільство припинити нагнітати атмосферу в релігійному питанні, бо це прямий шлях до загострення внутрішніх конфліктів, в яких програємо в першу чергу ми всі з вами — Українці! Адже якщо право більшості почне діяти по всій Україні, то знайдеться не мало так званих гарячих голів, які дзеркально почнуть захоплювати храми УГКЦ в тих регіонах де їх мало, почнуть задавати питання, що роблять мусульмани на українській землі і захоплювати мечеті…, — підкреслив Білошицький. — Так звані релігійні «пастори» ведуть до війни наших з вами братів і сестер, війни, яка лише руйнуватиме наші долі, наші душі й нашу країну».
Військовий закликав українську владу навести порядок і показати, що в державі діє закон. «Сьогодні я захищаю право на віросповідання великої частини православних християн, які як і я, моляться в храмах УПЦ. Я вимагаю у влади втрутитись в конфлікт між конфесіями, і встановити закон у всіх спірних питаннях. У противному випадку ми змушені будемо самостійно захищати законну позицію прихожан УПЦ в Коломиї і інших містах та селах нашої країни».
Також Білошицький нагадав про зусилля УПЦ в питанні звільнення полонених українських солдатів: «Я є свідком того як УПЦ, не зважаючи на супротив влади, на агресію частини українського суспільства, на байдужість людей до проблем одне одного. Не лише постійно молиться за мир і процвітання України, але безперестанно шукає шлях для визволення наших героїв з полону. Кропітка робота духовних лідерів УПЦ по пошуку способів примирити українське суспільство, визволити з полону українських військових, припинити війну поволі дає свої результати. Одним з вже визволених за участі духовенства УПЦ, став греко-католик Тарас Колодій. УПЦ не питає до якого храму йшов молитись той, хто потребує допомоги».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове Продажа биокаминов, сделанных в Украине Христианские мультфильмы для детей В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Шаринг на территории Украины, России и Европы

Публикации