"Кубло російського окупанта": під вінницьку єпархію УПЦ (МП) принесли труну та дитячі іграшки

09.01.2018 19:34 12

У Вінниці, біля будинку Вінницької єпархії УПЦ (Московського Патріархату), влаштували акцію у рамках флешмобу "Принеси ляльку". Як повідомляє УНІАН, участь в акції взяли 10 людей, які розмістили на паркані плакати і поклали біля нього дитячі іграшки, а також труну.

На труні, яку залишили біля паркану, активісти написали "Кубло російського окупанта". За словами учасників акції, які зібралися під стінами єпархії, захід присвячений трагічним подіям, які відбулися в Запоріжжі, і проходить у багатьох містах країни.

У Вінниці ми вирішили провести цю акцію під стінами єпархії. На жаль, сьогодні вихідний і до нас вийшов тільки охоронець. Але він узяв у нас велику ляльку. Обіцяв передати владиці. Цією акцією ми хотіли показати, що ситуація, що склалася в Запоріжжі, не вписується в жодні рамки. Як це можливо, що вже на цвинтарі священик відмовляється відспівувати маленького янгола?" - зазначила співорганізаторка акції Юлія Піскунова.

Акція #принеси_ляльку почалася у Запоріжжі після трагедії, яка трапилася 31 грудня. 39-річний чоловік відчинив вікно на 8 поверсі та вистрибнув з нього. Якраз у цей момент із під'їзду виходили батько з дворічним сином. Самогубця впав прямо на хлопчика. Врятувати малюка медики не змогли. Служитель Української Православної Церкви (Московського Патріархату), запрошений ритуальною службою, під час поховання відмовився відспівувати дворічну дитину. Причина такого рішення - дитина хрещений священиками Київського Патріархату. Також її відмовилися відспівувати і в іншому храмі, тому це зробив служитель Київського Патріархату.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/69652/

Следующая новость
Предыдущая новость

Эконом такси во Львове Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Удобная и надежная тепловая пушка Выращивание баклажанов в теплице Лучшая стоматологическая клиника

Публикации