"Кремль буде боротися насмерть": українців попередили про загрозу через єдину Церкву

26.06.2018 9:43 6

Росія буде робити все можливе для того, щоб не допустити створення в Україні єдиної православної Церкви. Таку заяву в своєму відеоблозі на YouTube зробив журналіст Айдер Муждабаєв, зазначивши, що, згідно з дослідженнями, близько 80% прихожан МП в Україні готові перейти в єдину автокефальну православну Церкву України.

"Це означає, що "смерть Кощія"- вона близько. Під "Кощієм" я маю на увазі РПЦ в Україні. Її смерть. Навіть не як церковної, а державної російської організації, яка до останнього приходу буде займатися в Україні російською пропагандою і пропагандою "Русского мира", - сказав журналіст.

Муждабаєв додав, що делегація РПЦ їздить по країнах, де є православні Церкви і агітують проти автокефалії для України.

"Щоб все було як раніше і РПЦ залишалася найбільшою і крутий православною церквою. У тому числі, представники РПЦ, наскільки я чув, зустрічаються навіть з самим патріархом Варфоломієм. Я, чесно кажучи, радив би Варфоломію бути обережніше у зустрічах з ними", - заявив він.

За словами журналіста, "Кремль буде боротися на смерть" в питанні створення єдиної церкви в Україні, оскільки в іншому випадку "у Москви, як носія імперського православ'я, порушиться гегемонія". Про це інформує «Обозреватель».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71610/

Следующая новость
Предыдущая новость

Гадания онлайн стали реальностью Отель для комфортного отдыха во Львове Параметры топовых украинских казино в 2021 году Які продукти посилюють чоловічі здібності Відкрито запис на курс «Євреї та українці: Тисячоліття співіснування» професора єврейської історії з Чикаго

Публикации