Конституційний Суд відкрив провадження щодо перейменування УПЦ МП

20.04.2019 21:29 3

Конституційний Суд відкрив провадження щодо перейменування УПЦ МП

Конституційний Суд України відкрив провадження за фактом звернення групи народних депутатів щодо законності перейменування УПЦ МП. Про це повідомила прес-служба КСУ у звіті станом на 19 квітня.

“Ухвалою колегії суддів КСУ відкрито конституційне провадження у справі; здійснюється підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні Великої палати Суду”, – зазначається на сайті суду.

Як відомо, 18 січня до Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/jurisprudence/75503/

Следующая новость
Предыдущая новость

Тонировка окон в Киеве Детские игровые площадки, центры, качели Почему так любят пиццу? Алматы – удивительный город контрастов Где найти оригинальный контент от Гаминатор?

Публикации