Константинополь розпускає архиєпископство РПЦ в Західній Європі

28.11.2018 10:32 6

Константинополь розпускає архиєпископство РПЦ в Західній Європі

Синод Вселенського Патріархату вирішив відмінити патріарший Томос від 1999 року і розпустити Західноєвропейський екзархат російських парафій в Європі. Про це повідомило видання Оrthodoxie з посиланням на власні джерела.

«Священний Синод Вселенського патріархату, який зібрався сьогодні на Фанарі (історичний район Константинополя, де розташована резиденція Вселенського патріарха — ред.), вирішив розпустити Західноєвропейський екзархат російських парафій в Європі, відмінивши патріарший томос від 1999 року», — йдеться у повідомленні.
За даними видання, офіційне підтвердження цієї інформації з’явиться в найближчий час.
Західноєвропейський екзархат російських парафій - церковна юрисдикція Константинопольського патріархату, створена після громадянської війни в Росії для опіки емігрантів з Російської імперії. Спочатку парафії з еміграції були сформовані до «Тимчасового екзархату святого апостольського і патріаршого трону Константинополя в Західній Європі». У 1971 р. екзархат був перетворений на Російську Православну архієпископію Західної Європи. У 1999 р. патріарх Варфоломій спеціальним Томосом відновив статус Екзархату. Ця церковна юрисдикція поширюється на Францію, Бельгію, Нідерланди, Великобританію, Німеччину, Норвегію, Швецію, Іспанію, Італію та Данію. У складі екзархату близько 65 парафій, 100 священиків і 30 дияконів. Центр екзархату знаходиться у Франції та співіснує паралельно з грецькою митрополією Франції, яку нині очолює митрополит Гальський Еммануїл. Про це інформує Главком.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/73686/

Следующая новость
Предыдущая новость

Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Играть в популярные игровые аппараты в онлайн казино Игровой Клуб Vulkan Особенности конкурсов прогнозистов, проводимых платформой Ставка ТВ Участник АТО пронесет украинский флаг по паломническому пути "Эль Камино де Сантьяго" Заказать наружную рекламу для бизнеса

Публикации