Константинополь пояснить Церквам, чому потрібно визнати ПЦУ, перші визнання будуть вже через місяць-півтора, - екзарх

12.01.2019 17:39 0

Константинополь пояснить Церквам, чому потрібно визнати ПЦУ, перші визнання будуть вже через місяць-півтора, - екзарх

Екзарх Вселенського Патріархату, архиєпископ Даниїл Памфільський Української Православної Церкви у США вважає, що втокефалію Української Церкви можуть визнати інші Церкви, навіть ті, що є залежними від Москви. Але для цього потрібно час.

Архиєпископ сповістив, що владика Епіфаній вже розіслав предстоятелям православних Церков мирні представницькі грамоти, що повідомляють про його обрання.

Як наголосив екзарх у коментарі BBC, Російська Православна Церква відмовляється визнавати автокефалію Української Церкви, і це є зрозумілим.

«Сербська, Польська та Антіохійська Церкви – ось ці три структури, для яких потрібно час, щоб опрацювати визнання Православної Церкви України. Звичайно, Сербська та Антіохійська Церква залежать від РПЦ. З Польською ж Церквою порозуміння буде знайдено, її риторика зміниться, і вона збагне своє історичне місце в лоні Христової Церкви та Константинополя», – зауважив священнослужитель.

На його переконання, питання визнання ПЦУ іншими Церквами може зайняти місяці.

«Константинополь буде працювати з ними, щоб пояснити, чому потрібно визнати церкву України. Я не передбачаю тут великих проблем. Думаю, з Сербською та Антіохійською Церквами ми знайдемо порозуміння, потрібно лише трохи часу. В тих регіонах створено певні політичні умови, тож потрібен час, щоб з ними попрацювати», – пояснив Даниїл.

За його словами, перші визнання вже будуть через місяць-півтора. Екзарх вважає, що теперішні грецькі Церкви та румуни будуть одними з перших, а далі процес піде.

Крім того, архиєпископ сповістив, що владика Епіфаній вже розіслав предстоятелям православних Церков мирні представницькі грамоти, що повідомляють про його обрання.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74267/

Следующая новость
Предыдущая новость

Клуб Вулкан 24 — отзывы реальных игроков Узнайте как купить двухкомнатную квартиру в Твери Counter Strike 1.6 – скачать на русском Онлайн-казино PointLoto – лучшие азартные развлечения для геймеров 3 главные ошибки начинающих игроков в клубе SlotoKing

Публикации