Константинополь оголосить у грудні дату проведення об'єднавчого собору в Україні

20.11.2018 0:51 0

Константинополь оголосить у грудні дату проведення об'єднавчого собору в Україні

"Константинопольський Вселенський Патріархат знову підтверджує своє священне рішення про надання Томосу Автокефальної Православної Церкви в Україні", - йдеться у повідомленні Секретаріату Константинопольського Синоду 19 листопада 2018 р.
"Поки йде процес підготовки Святого Собору Православної Церкви України, конкретна дата в грудні 2018 року буде представлена для підтвердження і оголошення Святим і Священним Синодом Вселенського Патріархату", - зазначається на сайті Вселенського Патріархату.

Як повідомляє Nv.ua, радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко заявив, що конкретна дата проведення об'єднавчого Собору буде залежати від завершення переговорів між українськими єпископами. У коментарі для "Інтерфакс-Україна" Павленко зазначив, що чітко визначено місяць, встановлені чіткі параметри "і видно, що ця робота добігає кінця".
"Конкретна дата поки не відома. Дата, як було зазначено в інформаційному повідомленні Вселенської патріархії, буде остаточно підтверджена в ході засідання синоду 27-29 листопада, після того стане зрозуміло, в якому стані переговори між українськими єпископами", - сказав він.
Відповідаючи на питання, хто може стати патріархом єдиної Православної Церкви в Україні, радник президента сказав: "Це питання до єпископів. Тут мені як представнику держави некоректно щось коментувати".
У свою чергу спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що попередньо планується, що об'єднавчий Собор відбудеться на початку грудня в Києві.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Американский сорт кофе Magnum: для истинных ценителей Помощь адвоката в оспаривании отцовства Митрополит Павел просит у Президента защиты от журналистов и политиков Материалы для наращивания ресниц для мастеров лешмейкеров Большой выбор мужских брогов из натуральной кожи

Публикации