Константинополь оголосив вічну пам'ять жертвам Голодомору і закликав світ допомогти припинити війну в Україні

27.11.2017 13:41 27

Константинополь оголосив вічну пам'ять жертвам Голодомору і закликав світ допомогти припинити війну в Україні

"З важким серцем ми закликаємо згадати про одне з найбільших звірств ХХ століття, а саме про трагічні події в Україні в 1932-1933 роках, — йдеться у посланні, яке оприлюднено на офіційному сайті Константинопольського Патріархату. — Сьогодні наш Вселенський Патріархат приєднується до українців по всьому світу, молитовно відзначаючи 84-ту річницю Голодомору. Оточений членами нашої місцевої Української Православної Спільноти та представниками різних народів, які служать у нашому місті, ми будемо головувати на святі Божественної Літургії, а також особисто пропонуємо поминальну службу для мільйонів людей, які негуманно загинули під час організованого голоду".
Як зазначається у посланні, "Наша Материнська Церква Константинополя, яка століттями перетворювала води Дніпра на священну живу воду омолодження та вічного життя, була назавжди духовно пов'язана з христолюбивим народом України". І зараз "у дусі спільної участі в житті Україні Свята і Велика Церква Христа перебуває у молитві, мовчанні та солідарності з жертвами Голодомору, спостерігаючи масштаби смерті та руйнації, зроблені гнобителем".
У посланні підкреслюється, що «світ був свідком в Україні руйнування та загибелі мільйонів людей через неправдиву і безбожну ідеологію", але він продовжує «визнавати омолодження, хрещення та вічне життя, яке століттями пропонували наші святі попередники, святі та мудрі патріархи Константинопольські". При цьому зазначається, що «"Водна дорога" системи Дніпра перетворилася на міст, що веде до небес».
Константинопольська Церква «хотіла б також зробити молитовне звернення до всіх людей доброї волі для припинення війни, агресії та насильства в Україні, яке продовжується, а також підкреслити важливість поваги прав людини та гідності, особливо військовополонених, за безпеку та звільнення яких ми, православні, молимося в кожному богослужінні".
«Агресія та злочини, засвідчені на початку 20 століття, не слід повторювати ще раз; скоріше, ми повинні прагнути бути засобами примирення та зближення, особливо з огляду на катастрофічні наслідки конфлікту та ворожнечі 84 років тому. Давайте всі, кожен по-своєму, особисто і колективно, працювати над деескалацією напруженості та розвитком діалогу та взаєморозуміння, щоб темні глави початку 20 століття ніколи не з'являлися перед нами".
Константинополь оголосив вічну пам'ять жертвам Голодомору і побажав миру і процвітання Україні.
Слід зазначити, що патріарх Московський Кирил, паства якого в значній кількості знаходиться в Україні, традиційно проігнорував річницю пам'яті жертв Голодомору. Водночас частина РПЦ, яка знаходиться в Україні, постійно приєднується до шанування пам'яті жертв цієї трагедії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом Сыграйте на онлайн игральных автоматах на сайте онлайн казино Slots-Doc-com Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Где найти оригинальный контент от Гаминатор? Новые схемы лечения вируса гепатита С дают отменные результаты и дарят надежду

Публикации