Константинополь не розірвав відносин з РПЦ

20.10.2018 18:49 0

Константинополь не розірвав відносин з РПЦ

Константинопольський Патріархат не розриватиме відносини з Російською Православною Церквою та продовжить поминати Московського Патріарха в порядку, встановленому у диптиху. Про це йдеться в зверненні екзархату російських парафій Вселенського Патріархату у Західній Європі, повідомляє"Релігія в Україні".

"Дорогі Брати і Сестри, сповіщаємо вас про те, що наша Архиєпископія-Екзархат, що знаходиться в юрисдикції Вселенського Патріархату, перебуває у повному спілкуванні з усією Православною Церквою. Також сповіщаємо вас про те, що Вселенський Патріархат не переривав спілкування з Московським Патріархатом і продовжує його поминати в порядку, установленому в диптиху", - йдеться в зверненні.

В екзархаті додали, що всі православні віруючі можуть брати повну участь у літургійному житті і церковних таїнствах у його парафіях.
Таким чином, розрив відносин з Константинопольською Церквою носить однобічний характер - винятково з боку РПЦ. Інші помісні Церкви, як і раніше, підтримують з Константинополем повноцінний зв'язок.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73149/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Сколько стоит анализ на группу крови Зарубежные лотереи Проектування будівель від фахівців Календарь православных праздников на апрель 2018

Публикации