Константинопольський патріарх підкреслює "особливу зацікавленість" у вирішенні українського питання

16.08.2018 14:54 0

Константинопольський патріарх підкреслює

"Українські емігранти в Канаді, як вірні сини і дочки благочестивого українського народу, завжди прагнули організуватися навколо Церкви, яку вони по праву вважали духовним джерелом життя для їх існування... Вселенський Патріархат, як Церква-Мати, завжди демонстрував свою пастирську турботу протягом століть для українського народу, який хрестився і просвіщався безпосередньо через провидіння і місіонерську діяльність нашого Вселенського Престолу, як на своїй батьківщині, так і в діаспорі", - зазначається у привітанні.
Висловивши вдячність церковним ієрархам, які сприяли залученню канадських громад українців до Вселенського Патріархату, патріарх Варфоломій підкреслює:

"Сьогодні ми особливо зацікавлені та занепокоєні вирішенням нинішньої української церковної проблеми. Ми бажаємо всім серцем відновлення єдності для розділеного церковного тіла в Україні. Як і в минулому, Константинопольська Церква, використовуючи свої канонічні права та пастирську опіку, працює, щоб успішно вирішувати складні та складні церковні проблеми, завжди керуючись тим, що корисно для народу Божого та збереження єдності Православної Церкви в цілому".

Днями глава УПЦ КП патріарх Філарет подякував УПЦ (Константинопольського Патріархату) в Канаді за сприяння автокефалії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Молоді греко-католики Вінниці склали обітницю дотримання дошлюбної чистоти Материнские платы: новые или б/у? Выбор и покупка 4G модема Дизайн интерьера в кафе и ресторанах

Публикации