Константинопольський патріарх повідомив главі РПЦ про впровадження автокефалії в Україні

31.08.2018 17:04 6

Константинопольський патріарх повідомив главі РПЦ про впровадження автокефалії в Україні

«Константинопольська Церква сильна і у неї є можливості по всьому світу. Вселенський патріархат з його довгим життям і досвідом — перша церква в православній родині, він відіграє особливу роль. Тому рішення іноді виходять звідси. Головне питання, яке обговорювалося, — питання ситуації в Україні. Ви знаєте, що там розкол, що триває більше 25 років. Вселенський Патріархат вирішив використовувати всі шляхи, щоб вирішити питання надання автокефалії Українській православній церкві. Рішення було ухвалено в квітні. І ми імплементуємо це рішення. Про це було повідомлено Патріарху Кирилу під час його візиту», — зазначив Еммануїл, якого цитує кореспондент "Громадського" з місця події.
Ієрарх наголосив, що питання подолання церковного розколу в Україні залишається важливим для Вселенського Патріархату.
Розмова патріарха Варфоломія з патріархом Кирилом тривала дві з половиною години. Велику частину часу ієрархи розмовляли тет-а-тет у присутності перекладачів.
Сам патріарх Кирил на запитання журналіста про те, як пройшла зустріч, сказав «добре, добре».

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), керівник Інформаційного відділу Київської Патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП, також повідомив, що Вселенський патріарх роз'яснив російській делегації, що рішення було прийнято, і що вже ведуться відповідні процеси.

Поки що ніякої заяви з боку російської сторони немає.

«Однак надходить більше інсайдерської інформації. Зокрема, що Московський патріарх пропонував провести міжнародну конференцію з питання української автокефалії, де б сторони виклали свої аргументи та історичні документи. Цю пропозицію можна взяти на озброєння - після проголошення Томосу провести таку конференцію, щоб спонукати МП визнати автокефалію. Також обізнані з «внутрішньою кухнею» МП спостергіачі очікують, що провальні за підсумками переговори у Стамбулі можуть привести до кадрових рішень - патріарх спробує перекласти свою відповідальність на тих, хто безпосередньо займався «українським питанням» протягом попередніх років», — пише архієпископ Євстратій на своїй Фейсбук-сторінці.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как получить займ без справки о доходах? Вулкан Ориджиналс - оптимальный вариант для игры! Как заработать на бинарных опционах без риска Чернила для принтера: качество по лучшей цене Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно?

Публикации