Комітет ВР підтримав скасування перереєстрації релігійних організацій

05.10.2017 18:53 6

Комітет ВР підтримав скасування перереєстрації релігійних організацій

На підтримку цієї ініціативи під час засідання виступили як співавтори законопроекту з різних фракцій – народні депутати Оксана Продан, Олег Кришин, Максим Курячий, Олег Лаврик, так і присутні представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та експерти Інституту релігійної свободи.
“Запроваджена перереєстрація релігійних організацій – це наша спільна помилка, і нам треба її виправити, бо в цьому немає жодної практичної необхідності. Тому ми пропонуємо автоматично перенести всі релігійні організації до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій і не змушувати священиків витрачати час на дублювання у статутах положень, які є в законодавстві”, – наголосила ініціатор законопроекту Оксана Продан.
Співавтори законопроекту, 16 з яких є членами Комітету, заявили про актуальність пропонованих змін з огляду на специфіку релігійних організацій і їх відмінності від інших юридичних осіб.
Після цього рішення Комітету цю ініціативу має розглянути весь склад Верховної Ради.
Ініціаторами законопроекту № 6696 виступили представники усіх парламентських фракцій і груп, а в його розробці брали участь громадські експерти.
Раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій заявила, що очікує від парламенту скасування перереєстрації всіх релігійних організацій через довготривалість, дороговартісність і складність цієї процедури. На переконання Ради Церков, запроваджена перереєстрація не лише блокує поточне духовне і соціальне служіння релігійних організацій, але й містить очевидні корупційні ризики.
Нагадаємо, що крайній термін перереєстрації релігійних організацій завершується 1 січня 2018 року. Податковий кодекс передбачає виключення з Реєстру тих релігійних організацій, які до цієї дати не встигнуть пройти перереєстрацію, що тягне за собою оподаткування їх пожертв всупереч статті 18 Закону про свободу совісті.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кардинал Леонардо Сандрі: «Любов до правди не дозволяє нам прийняти мовчання щодо ситуації в Україні» Президент Украины поручил подготовиться к 1030-летию крещения Руси Продажа биокаминов, сделанных в Украине В Киеве завершается индийский фестиваль с "парадом древних богов" Как заработать на бинарных опционах без риска

Публикации