«Колорадського» єромонаха УПЦ (МП) виключили зі списку священнослужителів Тульчинської єпархії

11.02.2018 13:08 9

«Колорадського» єромонаха УПЦ (МП) виключили зі списку священнослужителів Тульчинської єпархії

Єпархіальна рада Тульчинської єпархії УПЦ (МП) засудила єромонаха Іоанна (Дмитра Курмоярова) за антиканонічне втручання в справи сусідньої Вінницької єпархії та активну суспільно-політичну інтернет-публіцистику в соцмережах. Таке рішення прийняла єпархіальна рада, повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу єпархії.

Представники єпархії зазначили, що позиція єромонаха щодо Вінницької єпархії та її очільника "викликала протест архиєрея митрополита Симеона і частини вінницького духовенства". А блогерство Курмоярова викликало у єпархіальної ради питання про відповідність такої діяльності "традиційним православним чернечим чеснотам".

Беручи до уваги усну заяву єромонаха Іоанна про те, що він має намір і надалі продовжити свою світську суспільно-публіцистичну діяльність, а також його намір "розібратися з Вінницькою єпархією", тобто повторно антіканонічно втрутитися в справи сусідньої Вінницької єпархії, Єпархіальна рада Тульчинської єпархії УПЦ (МП) постановила:

1) Виключити заштатного єромонаха Іоанна (Курмоярова) зі списку священиків Тульчинської єпархії УПЦ (МП).

2) Скасувати скит, раніше очолюваний єромонахом Іоанном.

3) Закликати єромонаха Іоанна зробити духовний вибір між чернечим священством і професією активного світського громадського-політичного інтернет-діяча, про що письмово і негайно повідомити Єпархіальній раді Тульчинської єпархії.

Додамо, що 50-річний уродженець Пермської області РФ Дмитро Курмояров - єромонах Іоан намагався облаштувати чернечий відлюдний скит у приватному сільському будиночку в одному з сіл Вінниччини. Разом з тим, активно вів блог та дописував у соцмережах, висловлюючи свою радикальну антиукраїнську позицію, розповідав про "другосортність" української літератури та мови, а також критикував УПЦ Київського Патріархату та керуючого Вінницькою єпархією УПЦ (МП) митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Нагадаємо, що у Немирівському райвідділі поліції на священослужителя Дмитра Курмоярова оформили адміністративну справу за матеріалами, скерованими СБУ. Його звинувачують у пропаганді георгієвської стрічки.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70058/

Следующая новость
Предыдущая новость

Які продукти посилюють чоловічі здібності Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Доверяйте вопрос разработки сайтов профессионалам Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні Counter Strike 1.6 – скачать на русском

Публикации