Колишній священик УПЦ МП: Коли ми їхали в Москву, нам давали бланк РПЦ. Коли йшли до мера просити землю – бланк УПЦ

08.01.2018 11:27 6

Колишній священик УПЦ МП: Коли ми їхали в Москву, нам давали бланк РПЦ. Коли йшли до мера просити землю – бланк УПЦ

Священик УПЦ МП, який перейшов після початку російської агресії у Київський Патріархат, отець Сергій Дмитрієв розповів, що Українська Православна Цкрква Московського Патріархату фактично є філією РПЦ і використовує інші найменування як "маркетинговий хід". Про це він заявив в ефірі телеканала ATR, повідомляє видання Гордон.

"У місті Сумах був такий архієпископ Іонафан Єлецьких, керівник справами синоду УПЦ МП. У 90-х роках був великий ривок до повернення до України, до всього українського. За столом тоді сиділо кілька священиків, і він придумав таку річ: "Чому ми постійно говоримо "Московський Патріархат". Нам потрібно відмежуватися від цього. Ми маємо вселяти кожному священику і парафіянину, що ми – Українська Православна Церква. Крапка", – розповів Дмитрієв.

Священик зазначив, що архієпископу пояснили, що його пропозиція не відповідає статуту та законам церкви, однак той запропонував просто "так говорити".

"Тоді тисячними тиражами бланки, все писали українською мовою. Я пам'ятаю, в єпархіальному управлінні в Сумах, і потім в Херсонському єпархіальному управлінні, де я працював у секретаріаті, було кілька бланків. Коли ми їхали в Москву, нам давали бланк РПЦ чи УПЦ МП. Коли ми йшли до мера міста просити земельну ділянку, у нас був бланк "Українська Православна Церква" українською мовою", – розповів Дмитрієв.

Він наголосив, що для кожної структури у церкві був окремий набір бланків.

"10 документів. До якої структури йдемо, такий бланк вибирали. Це великий маркетинговий хід від попів Московського патріархату", – підсумував священик.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/69635/

Следующая новость
Предыдущая новость

Великий вибір іграшок робопотягів Бетономешалка - устройство и применение Всегда говори «Да» Ракетка для бадминтона Продажа и покупка картин художников

Публикации