Київський релігієзнавець прочитає лекцію про кінець світу за іудейськими, християнськими та ісламськими пророцтвами

10.09.2018 13:39 0

Київський релігієзнавець прочитає лекцію про кінець світу за іудейськими, християнськими та ісламськими пророцтвами

"Окрім тривалої та насиченої історії, територія, на якій сьогодні знаходяться Держава Ізраїль та Держава Палестина, має ще один потужний вектор, направлений в майбутнє. Особливістю авраамічних традицій, історія яких напряму пов'язана з цією землею, є концепція лінійності часу. Світ був створений Всевишнім у минулому, а в певний момент у майбутньому нас чекає Великий Фінал, після якого історія цього світу буде завершена раз і назавжди. «Вічного повернення» або «нового циклу», що поверне людство в точку, де воно вже колись знаходилось, не відбудеться. А Кінець Світу, згідно з пророцтвами в іудейських, християнських та ісламських джерелах, буде мати певну географію, в якій територія Святої Землі стане головною сценою", - говориться в анонсі заходу.
"Ці пророцтва не лишились десь на узбіччі історії, а є живою реальністю для мільйонів вірян по всьому світу, яка формує не тільки їхнє бачення майбутнього, але й впливає на розуміння та трактування багатьох політичних та релігійних процесів, що відбуваються сьогодні на Близькому Сході та загалом у світі. Більш того, відмінності між іудейськими, християнськими та ісламськими поглядами на есхатологію, створюють додаткову низку конфліктів, які в майбутньому мають перспективу стати загальносвітовими. Про авраамічну есхатологію загалом, спільне та розбіжне у баченні Кінця Світу серед трьох авраамічних традицій, священну територію та арабо-ізраїльський конфлікт і поговоримо на лекції", - зазначають організатори події.
Лекція розпочнеться о 19.00 15 вересня в приміщенні літературного клубу «Пломінь», що знаходиться за адресою: провулок Шевченка 5 (ст. м. Майдан незалежності), Козацький Дім - 3 поверх. Вхід вільний.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить хорошие магниты? Идеальный сон: выбираем ортопедический матрас Невероятный гемблинг на суперустройствах Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви Сергей Тарута уверен, что в пенсионной реформе серьезные ошибки

Публикации