Київська академія УПЦ та Християнська академія у Варшаві уклали угоду про співробітництво

30.05.2018 16:52 12

Київська академія УПЦ та Християнська академія у Варшаві уклали угоду про співробітництво

До складу делегації УПЦ (МП) також увійшли проректор з науково-богословської роботи професор В.В. Бурега та секретар Вченої ради доцент протоієрей Василій Яковчук.
Гості з Києва ознайомилися з історією Християнської теологічної академії у Варшаві, принципами організації в ній навчального процесу та наукової роботи.
Делегація Київської духовної академії і семінарії взяла участь у засіданні сенату Християнської теологічної академії у Варшаві. Під час цього засідання було підписано угоду про співробітництво між Київською духовною академією і семінарією та Християнською теологічною академією у Варшаві. Зі сторони Київських духовних шкіл угоду підписали ректор єпископ Сильвестр та проректор з науково-богословської роботи В. Бурега. Зі сторони Християнської теологічної академії у Варшаві угоду підписали ректор профеcор Богуслав Мілерські та проректор і керівник Православної секції архієпископ Вроцлавський і Щецинський Георгій.
Угода передбачає реалізацію спільних дослідницьких та навчальних проектів, організацію конференцій, обмін викладачами та студентами.
Християнська теологічна академія у Варшаві є міжконфесійним вищим навчальним закладом. Вона була створена у 1954 р. В Академії діє три секції: євангелічна, старокатолицька та православна. Ректорами Академії обираються почергово представники вказаних трьох конфесій. Сьогодні ректором Християнської теологічної академії є представник Євангелічної церкви професор Богуслав Мілерські.
Навчання в академії здійснюється як за напрямком «теологія» (можливе вивчення православної, євангелічної та старокатолицької теології; строк навчання 5 років), так і за напрямком «педагогіка» (шкільна педагогіка, соціально робота, міжкультурна педагогіка та педагогіка дорослих; строк навчання 3 роки).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Качественная печать картин на холсте с доставкой Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди Особенности модульного строительства в России Ручные сканеры штрих-кодов уже в твоем городе

Публикации