Керівники України, Церков і громадських організацій вітають главу УПЦ КП з 89-річчям

24.01.2018 20:27 6

Керівники України, Церков і громадських організацій вітають главу УПЦ КП з 89-річчям

Зокрема, президент України Петро Порошенко у своєму вітанні главі УПЦ КП зазначає: "Високо ціную Вашу духовну працю в ім’я сдності і процвітання України. Ви докладасте значних зусиль задля утвердження авторитету Української церкви у світовому православ'ї та зміцнення віри нашого народу. Ви можете розраховувати на мою всебічну підтримку у цій благородній справі".
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав патріарха Філарета з днем народження. "Високо ціную невтомну подвижницьку роботу Патріарха задля створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви", - зазначається у привітанні.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив "вагомий внесок у зміцнення української державності, Церкви і суспільної єдності" патріарха Філарета. "Ваша щоденна молитва за український народ та нашу країну, безмежна відданість незмінним тисячолітнім християнським цінностям є взірцем жертовного і чесного служіння обраному життєвому шляху!" - говориться у його привітанні.
Перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів — у своєму вітанні главі УПЦ КП зазначає його "багатолітню боротьбу за самостійність і незалежність Української Церкви, об'єднання віруючих України, збереження духовних витоків українства".
"Будьте здорові, успішні і завжди розважливі, щоб мати можливість знайти правильний шлях для себе та допомогти відшукувати життєву дорогу й для кожного іншого", - бажає патріарху Філарету міністр культури України Євген Нищук.
Голова Служби безпеки України Василь Грицак також привітав патріарха Філарета з днем народження. "Віримо, що Ваші щирі молитви за Батьківщину, активна патріотична громадська позиція та турбота за долю українського народу сприятиме утвердженню миру в нашій державі і надалі слугуватиме розбудові національної державності і свідомого громадського суспільства, відродженню духовності та зміцненню авторитету України на міжнародній арені", - говориться у привітанні.
"Хай Ваші проповіді та духовні настанови завжди дають людям надію, сіють добро і світло у душах вірян, а Боже благословення допомагає у служінні для поширення духовності та збереження християнських цінностей у нашій державі", - бажає мер Києва Віталій Кличко.
"Від себе та від імені членів Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви бажаю щиро привітати Вас із 89-річчям, яке Ви сьогодні святкуєте. У цей урочистий для Вас день дякуємо Господеві за дар Вашого життя та за всі інші дари, якими Він обдаровував Вас упродовж довгих років пастирського служіння Богові та Україні", - йдеться у привітанні глави УГКЦ верховного архієпископа Святослава.
"Своїми ділами Ви постійно свідчите про це «небесне благословення», яке допоможе нам стати переможцями у війні, що кривавою раною позначила нашу землю. Якщо Бог з нами, веде нас, то хто може бути проти нас? Це переконання допомагає Вам посідати правильну позицію щодо викликів сучасності та через активну участь у суспільному і культурному житті підтримувати український народ на дорозі до розбудови вільної і незалежної держави, в якій з повагою ставляться до кожної людини та її релігійного вибору", - продовжує, зокрема, глава УГКЦ.
"Ваша відкритість до діалогу в контексті діяльності ВРЦіРО та Наради християнських Церков уможливила прийняття багатьох важливих для нашого народу звернень, котрі лягли в основу побудови майбутнього суспільства, яке не можна уявити без усвідомлення себе народом, що має глибоке християнське коріння", - зазначає архієпископ Святослав.
Він побажав главі УПЦ КП "Божих благословень, допомоги Святого Духа" і заступництва Божої Матері.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрая, безопасная и качественная химчистка ковров Який букмекер дає найкращий вітальний бонус в Україні? Международные эксперты высоко оценили финансовую разведку Украины, - Игорь Черкасский 10 простых способов улучшить интерьер квартиры Изготовление памятников из гранита в Донецке ДНР

Публикации