Керуючий справами УПЦ (МП) Антоній заявив, що більшість українських нардепів – не християни

30.04.2018 18:52 3

Керуючий справами УПЦ (МП) Антоній заявив, що більшість українських нардепів – не християни

Керуючий справами Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополит Антоній зазначив, що православна Церква в Україні є державотворчою, "народила і виховала українську душу". Священнослужитель висловив обурення втручанням держави у церковні справи.

Керуючий справами Української Православної Церкви (Московського Патріархату) митрополит Бориспільський, Броварський Антоній заявив, що в Україні знищують конституційний принцип невтручання держави у церковні справи.

Так він 29 квітня в архіпастирському слові прокоментував звернення української влади до вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Українській православній церкві, повідомив синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

"Чому в наші дні, у XXI столітті, в нашій державі, яка декларує демократичний розвиток, допускається відверте знищення конституційного принципу невтручання держави у церковні справи? Причому відносно православної церкви, яка є державотворчою, яка народила і виплекала українську душу, українську культуру. Церкви, яка завжди переживала, розділяла, розділяє і буде розділяти не тільки радість, але й біди свого народу?" – сказав Антоній.

Він поставив запитання: "Чому справи українського православ'я вирішують депутати, які здебільшого не тільки не православні, а навіть і не християни?"

"Чому з вуст глави нашої держави, який також уважає себе членом канонічної Церкви, звучать неправдиві звинувачення відносно того, що наша Церква не відспівує воїнів? Ми завжди говоримо: "А де докази?" Жодного доказу немає, тому що немає предмета обговорення, немає жодного випадку, аби хтось із наших священиків не відспівав воїна, який загинув на полі бою (не самовбивць, не тих, хто загинули через самостріли, а воїна, які загинули, виконуючи накази своїх командирів)", – заявив митрополит УПЦ (МП). Про це інформує видання «Гордон».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70980/

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги кремации в Киеве Играть на реальные деньги в онлайн казино Морское крюинговое агенство для успешного трудоустройства Наводим чистоту. Советы по уборке квартиры Религиозные книги для верующих людей

Публикации