Керуючий справами УПЦ говорив з головою Моніторингової місії ООН про звільнення полонених і утиски церкви

07.03.2018 19:43 6

Керуючий справами УПЦ говорив з головою Моніторингової місії ООН про звільнення полонених і утиски церкви

Зі сторони УПЦ на зустрічі також були присутніми голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор (Козаба), заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу С. М. Бортник.
"Митрополит Антоній розповів про роль Церкви у справі звільнення полонених, а також повідомив гостей про подальші дії Церкви в цьому напрямку, де в найближчому майбутньому очікуються хороші новини", - пише сайт УПЦ. Йшлося також про порушення прав віруючих УПЦ з початку 2018 року. Владика висловив стурбованість систематичністю інформаційних атак і випадів проти УПЦ. Також в Церкви викликає занепокоєння зростання радикальних і націоналістичних сил та тенденцій в суспільстві.
Фіона Фрейзер у свою чергу визнала роль Церкви у процесі звільнення осіб, затриманих у зв’язку з конфліктом. Також Фрейзер зазначила, що очолювана нею Місія продовжує слідкувати за дотриманням прав людини в Україні, включаючи свободу віросповідання. Місія закликає правоохоронні органи ефективно розслідувати акти насилля, вчиненні радикальними групами з метою притягнення винних до відповідальності та встановлення правосуддя для жертв.
Сторони обговорили низку інших питань, які становлять взаємний інтерес.
Завершуючи зустріч, владика Антоній сказав: «Ми всі є християнами, а значить і оптимістами, а тому ми віримо, що вийдемо з цієї складної ситуації, яку переживає сьогодні наша Батьківщина».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Зачем нужны надгробия У парламенті запропонували починати пленарні засідання з молитви "Отче наш" Невероятная история Арслана Джумаева, переехавшего из Туркменистана в США Идеальный праздник для вашего ребенка в JUMP PARK

Публикации