Католицький єпископ очолив месу за бійцями АТО, які «віддали своє життя заради нашої свободи»

17.11.2018 2:00 9

Католицький єпископ очолив месу за бійцями АТО, які «віддали своє життя заради нашої свободи»

Єпископ Єдуард Кава нагадав, що листопад у Католицькій Церкві – це місяць особливої молитви за наших померлих. «У цій Євхаристії хочемо представити їх Богу як мучеників і просити про Його милосердя до них. Щоб Він їх прийняв до Царства Небесного, пробачив їхні гріхи й утішив їхніх рідних і близьких, щоб вони відчули присутність і допомогу Бога». – сказав він.
У проповіді єпископ говорив про дім, яким стала для численних християн львівська латинська кафедра: «Особливо в радянські часи сюди приходили всі: поляки і українці, римо-католики, греко-католики та православні, тому що всі тут почувалися як удома. І сьогодні, власне, молимося за всіх загиблих: і хто українського походження, і хто польського, російського, хто будь-якого віросповідання. Усіх їх хочемо в цій нашій спільній молитві представити перед Богом. Щоби Бог прийняв їх до слави неба. Прийняв їхнє страждання, прийняв жертву, яку вони склали, віддаючи своє життя заради нашої свободи».
Щодо спорудження в Україні, зокрема у Львові, пам’ятників Небесній сотні та загиблим під час війни на Донбасі єпископ зазначив: «Добре, що ці пам’ятники є, тому що вони нам нагадують, але потрібно також відверто сказати, що не достатньо тільки пам’ятників. Ці зовнішні кам’яні споруди, які ми залишаємо, нам нагадують, але вони нас повинні спонукати, щоби ми, пам’ятаючи про цих людей, і самі працювали, щоб жити у вільній країні, щоби мати мир в країні, щоби ця їхня смерть, ця пролита кров принесла зміни».
Після молитви за заступництвом святого архангела Михаїла процесія на чолі з отцем Романом Стадником з розарієвою молитвою вирушила від кафедри через центр міста до храму Матері Божої Громничної (Стрітення Господнього). Там до спільної молитви за загиблих приєдналися отець Микола Лучок і два священики УГКЦ. На завершення вірні мали нагоду поспілкуватися в осередку «Карітас-Спес» Львівської архідієцезії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как подготовиться к печати бейджей на мероприятие? Бани Днепра: История, Культура, и Современные Тенденции Священики УПЦ спільно з волонтерами забезпечили п’ять підрозділів ЗСУ ліками Особенности депозитных бонусов в казино «Лавина» Качественные запчасти на мотоблок по доступной цене

Публикации