Католики, юдеї, роми та інші проведуть в Києві ходу пам'яті жертв Бабиного Яру

29.09.2017 18:15 6

Католики, юдеї, роми та інші проведуть в Києві ходу пам'яті жертв Бабиного Яру

Хода відбудеться на Подолі, звідки євреї під час нацистської окупації України вирушали на смерть, і завершиться меморіальним мітингом на Контрактовій площі. Маршрут: перехресття вул. Сагайдачного/вул. Андріївська – Пам’ятник Сковороді (Контрактова площа)
"Ця традиція може стати засадничою ідеєю для побудови Києва ХХI століття, в якому жодну національну спільноту не буде виключено з життя та спільної долі всього міста. Важливою і знаковою є участь молоді у цій ході — так школярі та студенти показують, що прагнуть збудувати майбутнє без насильства, без дискримінації та зневаги, яких сьогодні ще надто багато в Києві", — наголошують організатори події (тел. 067 502 85 89, santegidio@ukr.net).

У пам'ятній ході візьмуть участь предаставники єврейської та ромської громад, праведники та свідки Бабиного Яру, представники влади, школярі та студенти Києва. Серед учасників — делегація України у з Міжнародного конгресу "Молодь Європи за світ без насильства", що проходив у Кракові - Аушвіці в вересні 2017 р.

Напередодні події, 29 вересня, з нагоди відзначення 76-тої річниці трагічних подій у Бабиному Яру, представники українських конфесій взяли участь у загальнодержавних жалобних заходах, які проходили у історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр», повідомляє сайт УПЦ КП.

Католики, юдеї, роми та інші проведуть в Києві ходу пам'яті жертв Бабиного Яру

У церемонії покладання квітів взяли участь президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, члени уряду, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народні депутати України, члени Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організації, представники громадськості.
Учасники церемонії вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру хвилиною мовчання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича Выбираем качественные часы - Rolex Daytona Как изменились футболки за время своего существования? Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам Поляки відреставрують низку архітектурних пам’яток Львова

Публикации