Католики Німеччини дозволили «за певних умов» причащатися протестантам

02.03.2018 13:31 6

Католики Німеччини дозволили «за певних умов» причащатися протестантам

Німецькі єпископи проголосували «переважною більшістю голосів» за інструкцію, яка дозволяє протестантському подружжю отримати Причастя за певних умов.

Єпископи погодилися, що протестант-чоловік чи дружина католика може отримати Святе Причастя після «серйозної перевірки совісті» в розмові зі священиком або іншою особою, яка має пастирську відповідальність.

Вони мають також «підтвердити віру Католицької Церкви» та побажати покласти кінець «серйозним духовним стражданням» і «прагнути вгамувати голод по Євхаристії».

Кардинал Рейнхард Маркс розповів, що на цю тему велися «інтенсивні дебати», під час яких були озвучені «серйозні побоювання». Також він додав, що єпископи не отримали загального схвалення і що прийнятий документ посилається на конкретні ситуації.

«Ми не хочемо змінювати якусь доктрину», – сказав він. Кардинал Маркс також сказав, що в цьому документі не міститься заклику до причастя протестантів з метою їх навернення в католицизм, додавши, що багато чого залишено на розсуд місцевого єпископа.

Згідно з Каноном:

«Якщо існує небезпека смерті або якщо, на думку єпархіального єпископа або конференції єпископів, якась інша серйозна необхідність вимагає цього, католицькі служителі надають таїнства і іншим християнам, які не мають повного спілкування з Католицькою Церквою, якщо у цих християн немає можливості звернутися до глави своєї власної громади, за умови, що вони проявляють католицьку віру стосовно цих таїнств і мають правильне налаштування» (Канон 844 §4).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70284/

Следующая новость
Предыдущая новость

Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Выбор и правильный уход за гидрокостюмом Как носить мужскую рубашку должным образом Популярные азартные игры в интернете Купить фотообои по лучшей цене

Публикации