Кардинал Шенборн отримав найвищу нагороду УГКЦ — Орден митрополита Андрея Шептицького

13.11.2019 19:09 6

Кардинал Шенборн отримав найвищу нагороду УГКЦ — Орден митрополита Андрея Шептицького

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав вручив кардиналу Крістофу Шенборну, архиєпископу Відня, найвищу нагороду УГКЦ — Орден митрополита Андрея Шептицького. Церемонія нагородження відбулася 12 листопада 2019 року у Відні, у соборі Святого Стефана, під час концерту-реквієму на спогад про жертв Голодомору і вшанування кардинала Теодора Іннітцера. Про це повідомляє Департамент інформації УГУЦ

Нагорода «Орден митрополита Андрея Шептицького» вручається вперше в історії УГКЦ. Нагородженню кардинала Крістофа Шенборна передувало рішення Постійного Синоду УГКЦ «за невтомну прихильність до примирення між народами, за сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу та відносинам між Церквою і Державою».

Кардинал Шенборн уже багато років має тісні відносини з Українською Греко-Католицькою Церквою. Також він є ординарієм для католиків візантійського обряду в Австрії. Із 20 тисяч священників Східних Католицьких Церков Австрії більшість належать до УГКЦ. У грудні 2014 року архиєпископ Відня у Києві брав участь у святкуванні 25-ї річниці виходу УГКЦ з підпілля як спеціальний посланник Папи Римського.

«Для мене дуже зворушливо, що вперше в історії УГКЦ Орден митрополита Андрея Шептицького вручено саме мені. Я можу прийняти цю нагороду з таким розумінням, що тепер можу в духовний спосіб передати її моєму попереднику кардиналу Теодору Іннітцеру, — чоловікові, який мав відвагу говорити правду про Голодомор в Україні», — сказав у своєму подячному слові кардинал Шенборн.

У соборі Святого Стефана на честь кардинала Крістофа Шенборна заспівали «Аксіос» (достойний).

Довідка

Синод Єпископів УГКЦ, який проходив у Львові-Брюховичах 2-11 вересня 2018 року, плекаючи пам'ять про праведного митрополита Андрея, вирішив встановити для відзначення певних осіб за особливі заслуги Орден митрополита Андрея Шептицького як найвищу нагороду Отця і Глави УГКЦ.

Орденом можуть бути нагороджені фізичні особи, громадські чи церковні інституції, представники Церков і релігійних спільнот, а також світські особи, зокрема громадські діячі, які своєю працею втілюють в життя принципи і засади, якими жив і служив Церкві та народові праведний митрополит Андрей Шептицький.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/77793/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сильные впечатления оставляет игра в казино Кинг Детективные агентства в Одессе. Ошибки при выборе частного детектива Сочетание цветов в одежде Органічні добрива від українського виробника Деревянные игрушки – качество и безопасность

Публикации