Кардинал Пітер Тарксон підіб'є в Україні підсумки проекту на 16 мільйонів євро "Папа для України"

16.11.2018 20:00 3

Кардинал Пітер Тарксон підіб'є в Україні підсумки проекту на 16 мільйонів євро

Папа Римський Франциск виділив 16 мільйонів євро, плід збору пожертв у всіх католицьких церквах Європи та його особистої пожертви, для надання допомоги жертвам війни на сході України. Ця акція мала назву «Папа для України» й була доручена під нагляд Дикастерії зі сприяння цілісному людському розвитку, яку очолює кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон.

З нагоди закінчення акції кардинал Тарксон відвідує Україну з 16 до 18 листопада цього року в супроводі підсекретаря Дикастерії монсеньйора Сеґундо Техадо Муньоза.
Перебуваючи в Україні, кардинал зустрінеться з представниками цивільної влади, дипломатичного корпусу, з ієрархами Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в України, з міжнародними та місцевими організаціями, які співпрацювали з акцією, і молитиметься з вірними католиками за мир у державі. Він також зустрінеться з журналістами під час прес-конференції та візьме участь у трапезі для нужденних осіб у сестер Матері Терези з Калькутти, де поспілкується з гостями. Підсекретар 15 та 16 листопада відвідує деякі проекти, профінансовані під час акції на сході України. 17 листопада кардинал Пітер Кодво Аппіах Тарксон відвідає Патріарший собор Воскресіння УГКЦ у Києві та зустрінеться із духовенством Київської архієпархії УГКЦ.
Під час візиту кардмнала, окрім підсекретаря, будуть супроводжувати Апостольський нунцій архієпископ Клаудіо Ґуджеротті; єпископи Католицької Церкви Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізький, та Едуард Кава, єпископ-помічник Львівський, які очолювали два етапи акції «Папа для України»; і монсеньйор Йосеф Ґрек, перший секретар Нунціатури.
"Цим візитом свого прямого співпрацівника Папа Франциск ще раз хоче виявити глибоку любов до українського народу й солідарність із усіма, хто страждає через трагічні умови, спричинені війною", - зазначається в Комюніке.
З програмою візиту в Україну кардинала Пітера Тарксона та монсеньйора Сеґундо Техадо Муньоза можна ознайомитися за посиланням https://nunciaturekyiv.org...
Фото ugcc.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие наручные часы Ремонт в санузле Гадания онлайн стали реальностью Практичные и качественные шкафы-купе от производителя Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт

Публикации