Каплиця українських полярників в Антарктиді перейде до ПЦУ

26.01.2019 14:29 6

Каплиця українських полярників в Антарктиді перейде до ПЦУ

Каплиця українських полярників на антарктичній станції "Академік Вернадський" може перейти під опіку Православної церкви України.

Про це повідомив виконувач обов'язків директора Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, інформує LB.ua.

"Підписав і надіслав два листи протягом години: в МОЗ щодо легального дозволу купити і завезти на "Вернадський" наркотичні речовини сильної дії (на випадок хірургічних операцій), і до Блаженнішого Епіфанія щодо опіки Помісної церкви над каплицею на "Вернадському", - написав він у фейсбуці.

Чиновник зазначив, що "тема духовного життя в Антарктиді розкрита трохи більше, ніж повністю".

Також Дикий повідомив, що сезонний загін 24-ї української експедиції десь біля Порт-Вільямса перечікує шторм в протоці Дрейка.

Каплиця Святого Володимира на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" - найпівденніша у світі культова споруда. Каплиця була зведена на станції в 2011 році.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74480/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для тормозной системы вашего автомобиля Каталог автоматов от казино СлотоКинг Сеть магазинов качественных тканей и фурнитуры Удобные и теплые зимние куртки для мужчин Кримський архієпископ УПЦ КП відвідав у суді заарештованого українця

Публикации