Капелан УГКЦ представив на семінарі Міністерства освіти концепцію воцерковлення дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»)

02.04.2018 23:03 6

Капелан УГКЦ представив на семінарі Міністерства освіти концепцію воцерковлення дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»)

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, важливим засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Ця програма введена в школах України, проте в ній відсутній духовний, християнський аспект.
На цьому семінарі представник Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ о. Ростислав Височан представив концепцію «Капеланської служби» для цієї гри, яка б забезпечувала духовне виховання молоді.
«Якщо ми беремо за основу козацько-лицарську систему, то мусимо бути свідомі, що українські козаки були глибоко віруючі люди. На Січі завжди був присутній храм, де воїни могли молитися та віднаходити мир у серці. Потрібно звертати увагу на душу дитини, тоді не потрібно буде переконувати молодь їхати на гру чи захищати свою країну. Тому ця система повинна передбачати християнське виховання, яке може запровадити капеланська служба гри «Сокіл» («Джура»)», – сказав о. Ростислав.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа и покупка картин художников Реалии Украины последних суток Сварочные инверторы Edon Мужские зимние пуховики в Астане Мобильные бетонные заводы

Публикации