Капелани УПЦ КП зустрілися з капеланами США та Канади

22.12.2017 21:38 18

Капелани УПЦ КП зустрілися з капеланами США та Канади

День розпочався з відвідин парафії Святої Тройці УПЦ КП с. Старичі на території військового містечка, де виконує пастирські обов’язки о. Святослав Юрків. Він розповів про православну громаду села, яку майже повністю складають сім’ї військовослужбовців, та про свою діяльність на парафії.
Наступним місцем зупинки стало селище Івано-Франкове, а саме прекрасний храм Святого рівноапостольного великого князя Володимира УПЦ КП, де служить священиком о. Назарій Дадак. Отець Назарій вітав шановних гостей у себе на парафії, розповів історію будівництва храму, а також детально зупинився на надзвичайно красивих розписах церкви. Капелани з цікавістю слухали, ставили свої запитання і погоджувались, що дійсно такі зображення є «Біблією» для людей.
Оскільки біля храму розміщене Художнє професійно-технічне училище, капеланам-іноземцям запропонували відвідати Музей історії художніх ремесел Яворівщини, який знаходиться в навчальному корпусі. Екскурсію провів директор училища Василь Гевало. Гості мали змогу ознайомитись з експонатами високої мистецької ваги, які були виготовлені свого часу студентами та випускниками училища.
Після насичених екскурсій капелани обговорили плани подальшої співпраці. Міжнародний досвід, впевнені українські священики, сприяє розвитку капеланського служіння в Україні та утвердження інституту капеланства на законодавчому рівні в Україні. Отець Назарій та отець Святослав також ділились власним досвідом праці з військовослужбовцями, які проходять службу на Яворівському полігоні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игры в клубе Азино777 для настоящих ценителей риска Услуги бюро переводов - как выбрать партнёра на данном рынке рассказывает бюро переводов InTime Срочный ремонт смартфонов Xiaomi в СкайМи Угги — универсальная теплая обувь Интересует утепление, отделка или ремонт под ключ балконов и лоджий? Обращаетесь в компанию Алиас-Днепр!

Публикации