Капелани різних конфесій вперше взяли участь у військовому параді

28.08.2018 21:13 15

Капелани різних конфесій вперше взяли участь у військовому параді

Символічно було обрано місце капеланів у строю - позаду командирів кожної частини військових, адже священик у війську тримає духовний меч, яким боронить душі та серця підопічних їм воїнів. Військові священики проспівали разом з воїнами молитву «Отче наш» та благословили парадний розрахунок силових структур України пройти урочистим маршем головною вулицею країни.
Президент Петро Порошенко, звертаючись до нації, зокрема сказав: «Не може бути вільним тіло, коли душа в полоні. Нехай сьогодні нас чують і в Константинополі, і в Москві, і в Ватикані. Ми маємо тверді наміри розірвати останній вузол, яким імперія намагається нас прив'язати до себе. Ми повні рішучості покласти кінець цьому протиприродному і неканонічному перебуванню значної частини нашого православного суспільства у залежності від російської церкви».
На початку урочистого маршу, на знак повернення українських військових традицій, військовослужбовці пронесли Хрещатиком копії чотирьох знамен Армії УНР. Це прапори 3-ої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР, 1-го Українського Запорізького полку, 2-го Запорізького піхотного полку, а також 1-го Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького.
На параді були представлені новинки української оборонної промисловості, американські "Джевеліни", перевірена стара бронетехніка та артилерія.
Після усіх родів військ головною вулицею столиці проїхала військова техніка, а також продефілювала в небі авіація.
До святкувань у столиці долучилося 18 іноземних делегацій - 300 військовослужбовців збройних сил інших країн, в тому числі НАТО.
Також вперше Збройні сили України на параді озвучили нове вітання "Слава Україні!".
Після урочистостей начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський вручив кожному військовому священику подяку та медаль за активну участь у підготовці та проведенні параду військ з нагоди 27-ї річниці Незалежності України за підписом міністра оборони України Степана Полторака та командувача Національної гвардії України генерал-полковника Юрія Аллерова.
Голова Синодального управління військового духовенства УПЦ КП митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан разом з усіма військовими священиками привітав усі роди військ України та волонтерські організації з 27-м Днем Незалежності та 100-літтям проголошення Української державності.
Серед військових капеланів різних конфесій були і священики УГКЦ о. Андрій Зелінський, о. Василь Іванюк, о. Валерій Гром та о. Ростислав Височан.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Арт-проект Narciss Me Модные принты в ансамблях SWAG: авто-тематика Выкуп авто в Киеве: быстро, выгодно, надежно Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали

Публикации