Капелани з України та інших країн закликають до толерантності до нелегальних мігрантів, пацифістів та виступають за скасування смертної кари

03.05.2018 14:11 6

Капелани з України та інших країн закликають до толерантності до нелегальних мігрантів, пацифістів та виступають за скасування смертної кари

Голова Душпастирської ради, священик УГКЦ о. Костянтин Пантелей та керівник Синодального Відділу УПЦ (МП) у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, член оргкомітету, протоієрей Віктор Яценко протягом двох років готували цю подію у співпраці чільними провідниками IPCA-Europe.
У центрі уваги конференції опинились богословські та світські підходи допроблеми юстиції. З теологічної перспективи виступали о. д-р Олег Кіндій, Український католицький університет, з доповіддю «Відновлення людської гідності через зцілення образу Бога» та митрополит Августин (Маркевич), УПЦ (МП), «Відносини з Богом з погляду Євангелія і юриспруденції»; Тім Дікон, Великобританія, «Біблійні джерела про милосердя і спасення». Світську наукову думку представляли фахівці права д-р Михайло Костицький, д-р Олександр Костенко та інші науковці.
Поміж пленарними засіданнями делегати конференції відвідали національні святині Софію Київську і Києво-Печерську лавру, де помолилися спільно. 26 квітня конференція проходила у приміщенні Верховної Ради.
Делегати конференції проаналізували проблему здійснення правосуддя та кримінальних покарань, роль соціальних інституцій у досягненні витривалого і справедливого суспільного миру й інтеграції колишніх в'язнів. Вони схвалили спільну декларацію, в якій висловили солідарну підтримку України в її змаганнях до справедливості і миру.
У декларації наголошується: "Християнське богослов'я нерідко пов'язує поняття справедливості з відновленням миру, що випливає з юдео-християнської ідеї «шалом». Шалом включає поняття миру, але миру у дуже об’ємному, глибинному, багатозмістовному смислі. Шалом у Біблії - це мир у справедливості, мир у єднанні, що задовольняє основні потреби всього людства, включаючи відкинених. Наші національні системи правосуддя повинні забезпечити, щоб люди, які покидають в'язниці, могли знайти прийняття та доброзичливість у спільноті. Щоб нам досягти того миру, потерпілі, правопорушники, діти, чужинці, найуразливіші та навіть ті, кого ми вважаємо нашими ворогами, заслуговують на справедливість..."
У декларації заперечується "принцип, ніби ув'язнення є успішним способом вирішення різного роду соціальних проблем", і наголошується: "Ми бажаємо заохотити більше програм примирення в громадах, які є альтернативою в'язниці...".
Декларація схвалює роботу, яку проводять деякі уряди у вдосконаленні пенітенціарної системи. "Однак ми також висловлюємо своє невдоволення умовами у в’язницях багатьох країн, що ісують для чоловіків, жінок, молоді та дітей, де фізичне та психологічне насильство, в тому числі розбещення, все ще деградує людей", - зауважують учасники конференції.
Вони "виступають проти будь-яких засобів утримання під вартою для нелегальних іммігрантів, як це вже зробив Європейський суд з прав людини", закликають "до негайного мораторію на страти та остаточного скасування смертної кари", а також зазначають: "В дедалі більшій кількості країн люди також ув'язнюються, бо вони відмовляються стати солдатами. Ми підтверджуємо, що відмова від носіння зброї - це право людини, що не повинно призводити до тюремного ув'язнення".
Деоегати заходу вітають перегляд «Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими» Організації Об'єднаних Націй, розроблений за підтримки неурядових організацій із дорадчим статусом, і просять, щоб ці правила, які тепер називаються «Правилами Мандели», застосовувалися у всіх країнах після їх одностайного прийняття у 2015 році всіма державами-членами.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Защитные пленки в Vibroplus Соответствие цены качеству Освещение в ландшафтном дизайне Какова польза от автономной GSM сигнализации? Лучшие подарки для близких

Публикации