Канадські вчені з'ясували на черницях, що вивчення іноземних мов знижує ризик деменції

17.09.2019 10:00 0

Вивчення чотирьох і більше мов може допомогти знизити ризик розвитку деменції. Про це свідчать результати дослідження канадських вчених, повідомляє Укрінформ з посиланням на AFP .

«Наявність здатності до вивчення мов може допомогти знизити ризик розвитку деменції», - йдеться у повідомленні.

У новому дослідженні, проведеному вченими з Університету Ватерлоо, було досліджено 325 римсько-католицьких черниць віком від 75 років. Жінок попросили розповісти, скількома мовами вони говорять, також було проаналізовано 106 зразків їх письмових робіт.

Результати, опубліковані у Журналі Хвороби Альцгеймера, показали, що тільки у 6 % черниць, які говорять чотирма або більше мовами, розвивається деменція, в порівнянні з 31 % тих, хто говорить тільки однією мовою.

Коли дослідники проаналізували письмові роботи черниць, вони виявили, що письмова лінгвістика зробила навіть більший вплив на зниження ризику недоумства, ніж здатність говорити різними мовами.

«Мова - це складна здатність людського мозку, і перемикання між різними мовами вимагає гнучкості пізнавальних здібностей. Тому додаткові розумові вправи мультілінгвів (людей, які говорять декількома мовами - ред.) під час розмови чотирма або більше мовами мають сенс: вони допомогають їхньому мозку бути в йкращій формі, ніж у людей, які володіють однією мовою », - прокоментувала результати дослідження нейроепідеміолог Сюзанна Т'яс, яка спеціалізується на подовжніх дослідженнях деменції.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/77163/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрая доставка вкусной еды на дом Партнерская деятельность, предложенная в казино Вулкан Увлекательные прогулки по реке в Киеве Онлайн-еженедельник для всех, кто ищет работу Дверная и оконная фурнитура недорого

Публикации