З ініціативи УПЦ МП у Донецьку встановили пам’ятник російському царю

10.09.2019 10:18 0

З ініціативи УПЦ МП у Донецьку встановили пам’ятник російському царю

У тимчасово окупованому Донецьку в неділю, 8 вересня, бойовики урочисто відкрили погруддя російському імператорові Миколі II.

Про це повідомляє “Новинарня".

Бюст встановили в донецькому селищі Гірник на території поки недобудованого храму на честь Святих царствених мучеників.

В урочистому відкритті взяли участь священнослужителі Української Православної Церкви Московського Патріархату, жителі селища, діти у військовій формі і представники незаконних збройних формувань.

Раніше стало відомо, що пам’ятник Миколі II в Донецьку встановить московський фонд “Відродження”. За словами засновника фонду Михайла Бліннікова, з проханням про встановлення скульптури до нього звернувся протоєрей Свято-Володимирського храму УПЦ Московського Патріархату Віктор Педченко.

Установці бюста російському імператору також сприяв митрополит Донецький і Маріупольський УПЦ МП Іларіон.

“Найсмішніше при цьому, що пам’ятники комуністам, які цього самого царя розстріляли, нікуди не прибирають. Ленін так гордо й стоїть в самому центрі. І ні в кого не виникає когнітивного дисонансу”, – іронізує журналіст Денис Казанський.

Відзначимо, що тиждень тому в центрі Донецька було відкрито погруддя вбитому екс-главі угруповання “ДНР” Олександру Захарченку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77099/

Следующая новость
Предыдущая новость

Аудиосказки для вашего малыша Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців Выгодные тарифы на поставки интернета в Киеве Впечатления Андрея Колупова о пешей прогулке по Царской тропе Создание и обслуживание мини АЗС

Публикации