З-під завалів зруйнованого землетрусом храму в Італії дістали кивот з XVI сторіччя

25.02.2018 18:34 6

З-під завалів зруйнованого землетрусом храму в Італії дістали кивот з XVI сторіччя

Кілька тижнів тому, з під завалів храму Успіння Пресвятої Богородиці в містечку Арквата-дель-Тронто в центральній Італії, зруйнованого землетрусом у серпні 2016 року, дістали кивот з XVI сторіччя, в якому була дарохранительниця з освяченими гостіями. Про це інформує УНІАН.

Не зважаючи на те, що вони пролежали майже півтора року в несприятливих кліматичних обставинах, на них не виявлено жодних ознак псування. Знаком надії цей факт в інтерв’ю для «Vatican News» називає місцевий єпископ Джованні Д’Ерколе, Ординарій Асколі-Пічено.

«Ми були дуже вражені. Парох катедрального собору, який походить з Арквати, захотів їх забрати й помістив до кивоту нашої катедри. Це знак, який нас дуже вразив», – сказав ієрарх, пояснюючи: «Я це інтерпретую наступним чином: Ісус, похований під завалами – живий. Це знак надії на сповненому труднощів шляху відбудови».

В інтерв’ю єпископ розповів, що населення досі перебуває в скрутному становищі. Особливо, з огляду на снігопади, адже модульні будиночки, встановлені для тимчасового відселення, дуже тендітні.

«Сподіваємося, що снігопади не будуть дуже сильними, не створюючи додаткових проблем», – сказав ієрарх, додаючи: «Ми намагаємося були поряд з людьми: там на місці перебуває парох і священики, є також сестри».

Єпископ висловлює сподівання, що постраждалі містечка зможуть відродитися. «Ми стараємося робити все для того, – сказав він, – щоб підсумком трагедії землетрусу була не смерть, але спонука до мужності та праці». Ділячись у контексті Великого Посту думками про піст, молитву й милостиню, ієрарх, який є безпосереднім свідком шкоди, завданої стихією, зупинився на значенні цих практик для місцевих мешканців: «Є такі люди, які втратили все й дивляться у майбутнє з тривогою. Солідарність може допомогти повернути їм надію».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70213/

Следующая новость
Предыдущая новость

Плюсы и минусы атеизма Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия Большой выбор межкомнатных дверей Бургеры, пицца, салаты и супы – доставка на дом в Боярке ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет

Публикации