З нагоди різдвяних свят капелани УПЦ КП відвідали зону АТО і привезли копію чудотворної ікони

06.01.2018 1:04 15

З нагоди різдвяних свят капелани УПЦ КП відвідали зону АТО і привезли копію чудотворної ікони

Зокрема, душпастирі провідали бійців на прифронтових позиціях у районі Станиці-Луганської. Військовослужбовцям передали продукти й теплий одяг, пожертвувані волинянами-благодійниками.
Також капелани побували в навчальних закладах м. Щастя Луганської єпархії. Вихованцям дитсадків, школи-інтернату та ліцею вручено подарунки від св. Миколая: смаколики та іграшки. А для Щастинської санітарної школи-інтернату передали ікони для облаштування молитовної кімнати.
Протягом усього перебування на Донбасі духовенство провело 16 виступів із колядками та патріотичними піснями.
Крім того, військовий священик Ярослав Фабіровський, настоятель парафії Святого рівноапостольного великого князя Володимира УПЦ Київського Патріархату м. Новий Калинів Самбірського району Львівської області, здійснив душпастирську поїздку на схід України. У зоні проведення АТО він відвідав окремий загін воїнів-авіаторів 12-ї окремої бригади армійської авіації, де освятив місце проживання і несення служби воїнів на новому місці дислокації.
Отець Ярослав привіз до військовослужбовців копію чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Іверська», яка була написана та освячена на горі Афон (Греція). У приміщенні військової їдальні священнослужитель у присутності воїнів відслужив акафіст до Богородиці, окропив усіх освяченою водою і помазав освяченим єлеєм. У своїй проповіді священик закликав українських воїнів достойно та гідно захищати державу і після завершенні ротації повернутись до рідного дому здоровими й неушкодженими. Від імені новокалинівської громади привітав захисників України з наступаючими різдвяними святами і передав їм вітальні листівки від дітей Новокалинівського НВК, виготовлені власноруч до новорічно-різдвяного ярмарку.
Після служби воїни за бажанням отримали іконки чудотворного образу Богородиці «Іверська».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сделать праздник запоминающимся поможет «Yes!Catering» Між духовенством та районною владою Рівненщини відбувся благодійний футбольний матч Каталог футболок с огромным списком рисунков Якісні платформні ваги за доступною ціною Cazino: правильный выбор онлайн казино - залог успеха

Публикации