З Москвою навіки: Сербська Православна Церква визначилася із своїм ставленням до ПЦУ

13.03.2019 20:01 0

З Москвою навіки: Сербська Православна Церква визначилася із своїм ставленням до ПЦУ

Сьогодні, 13 березня, Сербська Православна Церква офіційно висловила своє ставлення щодо Помісної Церкви України.

Заява щодо українського питання опублікована на сайті СПЦ.

Як зазначають автори документу, Сербська Православна Церква ще у листопаді 2018 року застерігала Константинополь від вирішення церковної проблеми в Україні. Проте до їхнього голосу тоді не прислухалися.

«Після всього, що Константинопольський Патріархат зробив у Києві,- йдеться у заяві, - а Київ, як відомо, "мати міст руських" - позиція Сербської Церкви... є такою:».

- СПЦ не визнає неканонічне «вторгнення» Патріарха Константинопольського на канонічну територію Російської Церкви, «оскільки Київська митрополія ні не може бути ототожнена з сьогоднішньої «Україною», що включає і десятки інших церковних єпархій».

- Сербська Православна Церква не визнає проголошення Автокефальної Церкви України. Єдиною Церквою, яку визнає СПЦ є УПЦ на чолі з митрополитом Онуфрієм.

- Сербська Церква не визнає об'єднавчим Київський Собор, у якому не взяв участі жоден архиєрей УПЦ МП, бо днем раніше Патріарх Варфоломій прийняв у свою Церкву митрополита Олександра Драбинка і митрополита Вінницького Симеона без канонічної відпускної грамоти.

- Сербська Церква не визнає «розкольницький» єпископат та духовенство як православне, оскільки вони належать до крила, «відлученого від Церкви» Патріарха Філарета, а «угруповання Малетича позбавлене апостольського спадкоємства і священства в цілому».

- «І, нарешті, Сербська Церква закономірно змушена рекомендувати своїм Преосвященним єрархам і чесним клірикам утримуватися від літургійного та канонічного спілкування не тільки з вищевказаним п Єпіфанієм (Думенком) та іже з ним, але і з архієреями і кліриками, які з ними співслужать, згідно принципом священних канонів про те, що з'єднаний з відлученими від спілкування і сам стає поза спілкуванням», зазначають в СПЦ.

Слід зауважити, що заяву Сербської Церкви, яка сьогодні з’явилася на її офіційному сайті, Московська Патріархія встигла опублікувати ще 28 лютого.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/75048/

Следующая новость
Предыдущая новость

Священики УПЦ відвідали полонених українських військових Особенности выбора букмекерской конторы Почему так любят пиццу? Тренажеры для повсеместного использования Стартовала регистрация на международный форум «Реформация массовых коммуникаций» в Киеве

Публикации