Зростає кількість українців, які підтримують автокефалію української Церкви

06.09.2018 17:43 9

Зростає кількість українців, які підтримують автокефалію української Церкви

Всього було опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
35% громадян України підтримують створення в Україні помісної автокефальної православної Церкви (у травні 2018 р. таку підтримку висловлювали 31% опитаних), не підтримують – 19% (у травні 2018 р. таких було 20%). У серпні 2018 р. 33,5% відповіли, що їх це не цікавить, а 12% вагалися з відповіддю.
Серед тих, хто вважає себе православним, 41% підтримують створення помісної автокефальної православної Церкви, не підтримують – 21%. Найбільш високою є підтримка серед вірних Української православної церкви Київського патріархату (відповідно 61% і 11%), тоді як серед вірних Української православної церкви (Московського патріархату) позитивно ставляться до цього 27%, а 42% − не підтримують. Греко-католики частіше висловлювали позитивне ставлення до створення помісної автокефальної православної Церкви, ніж негативне (відповідно 40% і 19%), хоча серед них досить багато (42%) тих, кого це не цікавить або вони не визначилися у ставленні до цього питання.
Переважна більшість тих, хто не відносить себе до жодного з віросповідань (84,5%) і тих, що вважають себе «просто християнами» (74%), а також більше половини тих, хто відповів, що вони є «просто православними» (без віднесення себе до жодної конкретної православної церкви) (56%) або відповідали, що їх це не цікавить, або вагалися з відповіддю.
Частка тих, хто підтримує створення помісної автокефальної православної Церкви, переважає частку тих, хто це не підтримує, у Західному (відповідно 60,5% і 12%) та Центральному (відповідно 41% і 15%) регіонах. У Східному регіоні, навпаки, більше тих, хто це не підтримує (відповідно 14% і 32%), тоді як у Південному регіоні їх частки статистично значуще не відрізняються (відповідно 16% і 18%). У Східному і Південному регіонах більшість громадян або не цікавляться цією проблемою, або не визначилися (такі становлять 54% на Сході і 66% на Півдні).

Фото Facebook

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Виробник «Valeotrikotage» ознайомить вас з чотирма перевагами дитячого трикотажу Сайт мегаразвлечений и суперпризов Лучший вид заработка, это онлайн казино Нетгейм с бесплатными фриспинами Доставка цветов в Киеве круглосуточно Зачем ставят свечи в храмах?

Публикации