Знайдена таємнича скульптура біблійного царя, якій близько трьох тисяч років

13.06.2018 18:34 12

Знайдена таємнича скульптура біблійного царя, якій близько трьох тисяч років

Ізраїльські археологи виявили скульптуру голови невідомого царя, вік якої сягає трьох тисяч років. Про це інформує Рl.com з посиланням на Phys.org.

Артефакт був знайдений в 2017 році під час розкопок на городищі Абель Бейт-Маака, розташованому на південь від кордону Ізраїлю і Лівану, недалеко від міста Метула. У IX столітті до нашої ери це місце було розташоване між сирійським Дамаском, фінікійським містом Сур і Ізраїльським царством із столицею Шомрон. Скульптура заввишки п'ять сантиметрів виготовлена ​​з фаянсу, який широко використовувався в Стародавньому Єгипті і на Близькому Сході в якості матеріалу для прикрас.

За словами вчених, артефакт зображує близькосхідного семітського царя, на що вказує характерна зачіска: волосся зачесане назад і утримуються діадемою, а вуха закривають товсті пасма. Відомо, що стародавні єгиптяни так само зображували людей, що живуть по сусідству на Сході. Однак дослідники не знають достеменно, який саме цар зображений в скульптурі, припускаючи, що це може бути один з п'яти правителів - Бар-Хадад або Азаїл, що правили в Дамаску, Ахав або Єгу (Ізраїль) або Ітобаал (Сур).

Відомо, що в Книзі Царів згадується напад Бар-Хадад на Абель Бейт-Маака, коли арамейський цар влаштував похід на Ізраїльське царство.

На думку вчених, голова може бути лише частиною статуї. Археологи мають намір відновити розкопки в цьому місяці, щоб знайти нові артефакти.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/71446/

Следующая новость
Предыдущая новость

Глушилки gps по отличной цене Печать книг в твердом переплете Чистая вода от компании «АкваПро» с доставкой по Киеву Онлайн скупка антиквариата - классическое искусство в виртуальной эпохе Соборы и церкви в Карпатском крае

Публикации