За сім мільйонів відреставрують старовинну дерев'яну церкву на Львівщині

08.11.2019 0:19 0

За сім мільйонів відреставрують старовинну дерев'яну церкву на Львівщині

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів тендер у системі ProZorro на реставрацію дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці у селі Морянці Яворівського району, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року. Про це інформує сайт Варіанти.

Аукціон стартував 21 жовтня, участь у ньому взяли колективне підприємство "Центр комплекс" Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" та підприємство "Захід-Квартал" "ГО "ВО СОІУ", які запропонували за роботу 6 920 000 грн та 6 999 000 грн відповідно. Переможцем обрали "Союз організацій інвалідів України", а очікувана вартість послуг становила 7 019 826 грн.

Як вказано у закупівлі, здійснять реставрації фасадів та даху храму, церкву покриють захистом від вогню та блискавки, а також пофарбують.

Церква Успіння Пресвятої Богородиці у селі Морянці є пам'яткою архітектури місцевого значення, споруджена у 1766 році.

За даними порталу Youcontrol, "Союз організацій інвалідів України" зареєстрований у Львові з 1993 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства становить 8800 грн.

У червні цього року ця фірма перемогла у тендері на відновлення пам'ятки архітектури на Площі Ринок, 7.

Станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/77714/

Следующая новость
Предыдущая новость

Капелан УПЦ КП прочитав військовим лекції «Цінність християнського життя» та «Вартість і призначення людини» Эко-матрасы ортопедические из сена своими руками Игольные швейные машинки от лучших производителей Средство для безопасного и быстрого похудения Переваги теплових насосів

Публикации