За поширення неправди Вселенський Патріарх може покарати митрополита УПЦ МП, - експерт

14.07.2019 13:21 0

За поширення неправди Вселенський Патріарх може покарати митрополита УПЦ МП, - експерт

Патріарх Варфоломій може засудити керуючого справами УПЦ МП за поширення неправдивої інформації про Константинопольський Патріархат.

Таку думку висловив у себе на Фейсбуці релігієзнавець Юрій Чорноморець.

«Видно у МП все дуже погано.

Однією з рис митрополита Антонія була панічна боязнь у щось "вляпатися". Так от, розповідь про відрахування тисяч доларів з кожної парафії на користь Вселенського Патріарха - це не просто вляпатися. Думаю, що Вселенський Патріарх за таке цілком може і засудити. Оскільки всяка пропаганда в Церкві має властивість закінчуватися несповіданими неприємностями для пропагандистів, особливо якщо вони відверто розповідають свідому неправду проти першого престолу», - зазначив він.

«Він, звичайно, перший серед рівних, але все ж він - вища судова інстанція у православ'ї. Але пост не про це. А про те, що настільки почали людей підводити їхні базові інстинкти, що це просто дуже дивно. Видно справи МП дуже погані, і тому у гру пішли вже останні засоби», додав експерт.

Нагадаємо, Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній нещодавно видав чергову "сенсацію", повідомивши, що «після невдалих спроб отримати у власність українські святині, Константинопольський Патріархат обклав «податком на Томос» кожну парафію ПЦУ».

«Вони порахували, скільки парафій при об’єднанні УАПЦ і Київського патріархату, і наклали на кожен прихід “податок”. Найменша сума – 4000 €, найбільша – 20000 €. Це з кожного приходу (навіть сільського) і передали рахунок Епіфанію. Після цього Філарет і підняв бучу», — заявив Антоній.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76500/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все о ХГЧ, беременности и материнстве Playson підкорює піски Стародавнього Єгипту з 9 щасливими фараонами Как выбрать кастрюлю Виконавчий напис нотаріуса — що це, навіщо і кому Большой выбор утюгов с автоотключением

Публикации