За останні роки кількість прихильників Російської Церкви в Україні зменшилася в рази, - опитування

11.01.2018 21:44 3

Кількість православних, які вважають, що пріоритетною в Україні має бути Українська Православна Церква Київського Патріархату, зростає, передає Ukr.Media.

На цьому наголосила під час прес-конференції старший науковий співробітник Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Сковороди НАН України Віта Титаренко.

"Щодо перспектив православ'я, то на сьогодні 29% громадян України вважають, що православні України мають згуртуватися навколо УПЦ КП. У 2010 році цей відсоток був трошки більший за 16%", - сказала Титаренко, коментуючи відповідні соціологічні дослідження Центру Разумкова різних років.

За її словами, думку про те, що православні Церкви в Україні повинні об'єднатися в єдину Церкву, яка домагатиметься незалежності, підтримали близько 20%, в 2010 році таких було лише 14%.

Водночас в Україні зменшилася кількість тих, хто підтримує РПЦ.

"Про те, щоб Українська Православна Церква залишалась невід'ємною частиною Російської Православної Церкви, мріють 7,7%, в 2010 році таких було більш як 22%", - констатувала науковець.

Однак, додала вона, інерційність українського суспільства залишається дуже високою, оскільки байдужість до цього питання виявили близько 40% - це лише на 2% менше, ніж у 2010 році.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/social_questioning/69680/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что делать, когда подросток не хочет учиться Редкие и нетипичные виды ставок на хоккей - азартные игры дял каждого Купить накрутку на youtube от профессионалов Самый большой выбор напольных покрытий со скидками Мобильные бетонные заводы

Публикации